Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.01.2011, 12:41
Cytat:
Dokładnie, Pawła mi nie żal w cale. Gadanie że to najlepszy zawodnik w Wiśle to pitolenie. Gdyby zamiast niego grał Franek to strzeliłby dwa razy tyle bramek. Niektórzy mogą nie pamiętać ale ja pamiętam dobrze, mecz z Górnikiem Łęczna na wyjeździe zremisowany 1:1. Ostatni mecz Dana Petrescu. Około 70minuta szósty metr piłka podana z prawego skrzydła do niepilnowanego Brożka, bramkarz przy krótkim słupku bramka można powiedzieć pusta. Strzelenie gola w tej sytuacji to obowiązek dla 80 % trampkarzy i 95% juniorów łącznie z bramkarzami. A nasz "najlepszy napastnik" zwyczajnie nie trafił w piłkę w ogóle, piłkę turlającą się po ziemi nie za szybko. Moja diagnoza? Chciał zwolnić trenera jak reszta ówczesnych gwiazdek, a za coś takiego wart jedynie kopa w d....
Jeśli chodzi o tą jedną sytuację to piłką podbiła się na kępce trawy.
Faktem jest to że Paweł nie mógł zaliczyć tamtego sezonu do udanych ale mimo tego był najlepszym strzelcem w drużynie.
To Pawła zrzucono odpowiedzialność strzelania bramek. To on miał zastąpić Zurawskiego i Frankowskiego. Trzeba przyznać że zrobił to doskonale.

Nie wierzę w to że ściągną kogoś lepszego pod względem sportowym niż Brożek. Pewnie ktoś młody, różnica będzie taka jak pomiędzy Bunozą a Głowacikim. Zainwestują malutką kwotę i będą liczyć że Maaskant zrobi z niego napastnika po to aby w przyszłości go opylić, kosztem nawet miejsca w tabeli.

Mam nadzieję, że upadł temat sciągniecia zawodnika z nazwiskiem bo do napadu to by ściągnęli pewnie nam gościa który ostatni raz do siatki rywali trafił 3 lata temu. Zresztą tego zawodnika z nazwiskiem to my cały czas mielimy u siebie, właśnie go sprzedali za marną kwotę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.01.2011 o godz. 12:50.
Odpowiedz cytując