Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.01.2011, 12:16
MMTS napisał(a):Wyświetl post
frustraci, ja nie rozumiem o co płacz
fakt Paweł był naszym superstrzelcem
fakt Paweł miał skuteczność 15%
fakt obaj Brożkowie znacznie przyłożyli się do WSZYSTKICH ostatnich kompromitacji Wisły
Dokładnie, Pawła mi nie żal w cale. Gadanie że to najlepszy zawodnik w Wiśle to pitolenie. Gdyby zamiast niego grał Franek to strzeliłby dwa razy tyle bramek. Niektórzy mogą nie pamiętać ale ja pamiętam dobrze, mecz z Górnikiem Łęczna na wyjeździe zremisowany 1:1. Ostatni mecz Dana Petrescu. Około 70minuta szósty metr piłka podana z prawego skrzydła do niepilnowanego Brożka, bramkarz przy krótkim słupku bramka można powiedzieć pusta. Strzelenie gola w tej sytuacji to obowiązek dla 80 % trampkarzy i 95% juniorów łącznie z bramkarzami. A nasz "najlepszy napastnik" zwyczajnie nie trafił w piłkę w ogóle, piłkę turlającą się po ziemi nie za szybko. Moja diagnoza? Chciał zwolnić trenera jak reszta ówczesnych gwiazdek, a za coś takiego wart jedynie kopa w d....

Pamiętam również pierwszy mecz Pawła w Wiśle. Wszedł na końcówkę chyba z Odrą i na dzień dobry wkręcił w ziemię dwóch obrońców jednym zwodem. Wtedy wszyscy przecierali oczy jaki dynamiczny ambitny, szybki, przyszłość Wisły. Niestety moim zdaniem potencjał wykorzystał może w 50 %. Jak była drużyna to siedział na ławie, a jak wszedł do składu to tylko w meczu u siebie z PAO błysnął. Później odszedł Franek i Paweł nie miał od kogo dostać piłki, a samemu szarpać nie próbował. A jak próbował to z marnym skutkiem, zniechęcał się i zdarzały się mecze ze nie było go widać na boisku. Do Franka i Żurawia sporo mu brakuje.

Dlatego nie ma co rozdzierać szat bo może nam ta zmiana wyjść na dobre. Wzrośnie rywalizacja o miejsce w składzie, może jakiś młody dostanie szanse. Bądźmy dobrej myśli.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując