Wyświetl pojedynczy post
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.12.2010, 16:06
Widzę,że co niektórzy na tym forum już działają dobre parę lat ale i tak ich doświadczenie niczego nie nauczyło. Ja przyjmuję informację o sprzedawaniu kolejnych zawodników bardzo spokojnie. Kiedyś to się wkurzałem na tę wiecznie trwającą piaskownicę. Teraz kolejne wyprzedaże i reinwestowanie tego w transfery na poziomie max kilku procent, mnie nie zaskakuje. Nie możemy też jednoznacznie stwierdzić ,że Wisła w ogóle nie inwestuje. To jest niesprawiedliwe. Pewnie ,że skład wymaga sporych uzupełnień, ale odpowiedzmy sobie na pytanie kogo dzisiaj zbawią Piotrek i Paweł Brożkowie. My powinniśmy podziękować Turkom ,że są tak hojni. 2.2 mln euro (jeśli dojdzie to do skutku) to będzie OK. Nie wierzcie też w to ,że do Wisły nikt nie przyjdzie. Jeden ,dwa transfery gotówkowe to na 100 procent będą. Rzecz w tym ,żeby to byli zawodnicy dobrzy na teraz ale i rozwojowi. Myślę ,że będzie też parę wypożyczeń. W taki sposób też można uzupełniać kadrę. W klubach w Europie na ławkach siedzi pełno piłkarzy ,którzy w skali roku mogliby solidnie pomóc w osiąganiu rezultatów. Po co od razu ich wykupować?
Uwzględnijcie jeszcze taki element. Na rynku krajowym jest gigantyczna konkurencja. Piłkarze z biedniejszych klubów, którzy się wyróżniają nie mają alternatywy Wisła - Legia. Teraz jest Lech , Polonia i parę innych drużyn ,które są w stanie zaproponować nie tylko konkurencyjne zarobki ale i kwotę za transfer. Naszą przyszłością jest zagranica i szkolenie własnych kadr. My możemy ubolewać nad tym ,że w miejsce sprzedanych zawodników system nie dostarcza wyszkolonych wychowanków ale jaki mamy realny wpływ na to.

Poza tym więcej spokoju. Wisła miała bardzo zły początek rundy ale pod koniec zaczęła łapać dobry rytm. Nie jest to idealny stan ale widać ,że Rob coś tam szkicuje. Widać jakąś myśl.
Odpowiedz cytując