Wyświetl pojedynczy post
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.12.2010, 14:19
To może i ja przedstawię swoją wersję. Jak zapewne pamiętacie w swej historii żegnaliśmy już takich graczy, jak: Uche, Błaszczykowski, Szymkowiak, Kuźba, Frankowski, Kosowski, Gorawski, Kałużny, Baszczyński, a niedawno także Marcelo i Głowacki. Ja jednak chciałbym skupić się na innym zawodniku, mianowicie Żurawskim myślę, iż porównanie jego odejścia z transferem Brożka będzie najbardziej miarodajne. Zestawmy sobie osiągnięcia Maćka z tymi Pawła... Zuraw, to był gość, który nierzadko robił pół, a może i więcej gry. Po jego odejściu wielu wieszczyło koniec Wisły i co... i bez niego awansowaliśmy do Ligi Mistrzów (tak traktuje dwumecz z Panathinaikosem). Wiadomo, że w obliczu ostatnich działań klubu w kwestii transferów trudno o optymizm, ja jednak opieram swoją optymistyczną postawę na tym, że w klubie dawno nie było tak profesjonalnie wyglądających struktur. Jest prezes, dyrektor do spraw finansowo - organizacyjnych, dyrektor wykonawczy, dyrektor marketingu, dyrektor sportowy z prawdziwego zdarzenia mający pod sobą ambitnego trenera przy tym swojego rodaka, zatrudnieni zostali skauci. Po co to wszystko jeśli nie będzie żadnych ruchów? Kolejna sprawa to fakt, iż w dwóch sąsiadujących ze sobą przerwach solidnie się osłabiamy i nie wierzę by pozostawiono to ot tak bez reakcji. Valcx i Maaskant dopiero teraz wiedzą, na czym tak naprawdę stoją. Okienko transferowe zaczyna się jutro, a do pierwszego obozu będzie 17 dni na załatwienie odpowiednich zawodników. Po upływie tego czasu będzie miejsce na pierwsze płacze, zaś ostatecznie płakać będzie można, jak Arka spuści nam solidny łomot po dramatycznej grze naszej ekipy.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując