Witoldon napisał(a):

Buric, Kikut, Bosacki, Arboleda, Henriquez, Peszko( Wilk 72'), Injac( Wilk 52'), Djurdjevic, Krivets, Stilic( Możdżeń 61'), Rudnevs
Skład Lecha w meczu z Man City, 3 Polaków w podstawowej 11, z czego jeden już odszedł...
|
A w innych meczach jaki był skład? Uwielbiam takie "fałszowanie danych". Zrób statystykę ze wszystkich meczów pucharowych a nie podawaj przykład 1 meczu... bo to więcej niż tendencyjne jest.
Nie piszę że Polaków ma być więcej ale Lech kupuje Polaków my z wyjątkami (Wilk) mamy inny pomysł. Pomysł Ptakovii tylko na troche wyższym poziomie.
No i czekam na składy z innych meczy Lecha w pucharach z ostatnich 3 sezonów.
Bronex napisał(a):

Jeszcze raz ,szerzej! Dlaczego mamy niby płakać za Brożkami. Nadarzyła się okazja do sprzedania za całkiem dobre pieniądze. Dwa mln euro z Pawła to i tak Turcy przepłacili. Wiśle potrzeba świeżej krwi. Zauważcie ,że odkąd przyszli nowi zawodnicy to poziom zaangażowania w grę wzrósł. Popatrzcie na mecz z Cracovią. Kiedy ostatni raz piłkarze z Białą Gwiazdą na piersi ,tak się cieszyli jak po golu Boukhari'ego. Potrzeba nowych ludzi. Brożkom się już nic nie chciało. Proste.
PS. Jest jakieś ograniczenie dla obcokrajowców na boisku jednocześnie występujacych ?
|
Nikt nie płacze tylko za Pawłem, ale wielu kolegów (ja ich rozumiem) ma obawy że klub znowu zrobi wała z kibiców i zamiast Marcelo będzie paralityk Bunoza a zamiast Brożka inny łamaga. Jak ktoś dobrze napisał - problemem nie jest sprzedaż piłkarza ale zastąpienie ich innymi lepszymi/porównywalnymi itd Do tej pory w Wiśle ostatnimi latami tak się nie zdarzało. Przychodzili zmiennicy ale najczęściej słabsi.
A co do pytania o obcokrajowców i ograniczenia ... pamiętasz Ptakowię ze Szczecina z 11 Brazylijskimi kelnerami na boisku jednocześnie? To po co głupie pytania zadajesz.
Dla mnie 17 stycznia to znacznik w która stronę zmierza nasz klub. Wtedy ma być skompletowana kadra przed rundą - tak żeby się zgrali a nie były tłumaczenia po zajęciu 5 miejsca na koniec - że czasu nie mieli na zgranie. Po tym dniu ocenię czy warto było sprzedawać Pawła. W przeciwieństwie do być może przedwcześnie płaczących po nim i do tych co dopiero mogą zapłakać jak kolejny Bunoza tylko że w ataku zastąpi Brożka. 17 stycznia nam wszystkim da odpowiedź.