Moment moment...
Nie ma oficjalnego komunikatu na
www.wisla.krakow.pl, rzecznik Ochalik zaprzecza mówiąc że piłkarze się dogadali ale kluby nie. Dla mnie to jest BARDZO dobry znak.
Dlaczego? Bo to że P&P Brożkowi się dogadali z Turkami to jedno. Umowy mogli sobie podpisywać, fotki strzelać itd itd ale to nic jeśli kluby się nie dogadają, te umowy będą NIEWAŻNE. IMO Turki cwane sobie tak wymyśliły, kasą pewnie namówiły Brożków, podstawili kontrakty oczywiście ważne od momentu gdy kluby się dogadają, Ci podpisali, fotki porobili - TYPOWA presja na działaczy Wisły pełną gębą. Cwaniaki.
Nie jestem prorokiem, ale mi to wygląda na to, że poprostu Wisła owszem - chce sprzedać braci, ale Stan negocjuje jak najlepsze warunki dla Wisły. Umówmy się, oni mają już po 27 lat. Kto z Was wie czy p.Cupiał nie dał zielonego światła dla tego transferu ale powiedział do Valcksa że ma być jak najwięcej kasy wytargowane bo od tego zależy ile później on dostanie na transfery? Bo moim zdaniem właśnie tak było. No i ja jestem przeszczęśliwy, bo w końcu nie ma łapanki w klubie kto ile da bierzcie kto chcecie żeby tylko było powyżej miliona euro!! Bardzo dobrze. Jest o co się targować. Dla nich może nie, ale dla nas to jest różnica czy zapłacą nam za Brożków 2,5 mln euro czy 3 mln euro. Ktoś podawał kwotę 2,8 mln. Moim zdaniem to jest oferta Turków, a Wisła chce więcej. Jak będzie - zobaczymy. Ale póki co, nie żegnajcie się z Brożkami. Już w Fulham Brożek był, a jednak jeszcze pare bramek u nas strzelił
Co do samego transferu - jeśli wyjdzie - jeżeli jest to kwota około 3 mln euro lub więcej za obydwóch - bardzo dobry interes, ja jestem za. Jeśli nie teraz to kiedy ? Wolicie żeby oboje zaczęli grać kaszane i za rok będziemy ich puszczać za 300 tys do Zagłębia albo Górnika Zabrze? Albo do II Bundesligi
Co do samego transferu 2 - jeśli wyjdzie oczywiście - skoro tak często "handlujemy" z Trabzonem, czy nie ma sensu podjąć z nimi stałą współpracę ? Nie taką jaka jest ponoć z Borussią która nam nic nie daje, ale taką prawdziwą. Oni są na 1 miejscu w mocnej tureckiej lidze. Nie wierze żeby w tym momencie nie mieli w kadrze młodych zawodników którzy chcieliby grać, nie mieszczą się w ich składzie a w Polsce by sobie poradzili. Takie wymiany, wypożyczenia mają sens, szczególnie jeśli Trabzon utrzyma swoją formę. Każdy z tych młodych chłopaków będize chciał zaistnieć w Polsce, w Wiśle, żeby go później sami chcieli spowrotem w Trabzonie. Moim zdaniem Stan powinien przemyśleć sprawę z Basałejem.
Krótko co do Pawełka - niech będzie. Obojętne mi to w sumie. Ale nie liczcie na żadnego bramkarza w tym okienku. Nr. 1 Jovanić, nr. 2 Kurto, reszta bramkarzy na wypadek kontuzji z ME.