robin hood napisał(a):

Zaden z tej trójki Pawła nie zastąpi bo w obecnym momencie do Wisły nie przyjdzie, Gdyby ktoś w tym Klubie myślał to Dzisiaj mielibyśmy w zapasie Niedzielana i mozna było kupić Sobiecha jak jeszcze był do kupna teraz to już musztarda po obiedzie.
A nawet jeśli twierdzisz że nie znajdziesz nikogo lepszego za Pawła to jaką masz pewność że on po prostu z Wisły chce odejść zatrzymasz go na siłę dasz mu nowy kontrakt na poziomie 500 tyś Euro a może więcej.
Nie znajdziemy nikogo lepszego to będzie 8 miejsce w lidze zamiana trenera a może w końcu i zmiana właściciela.
|
I o to mi chodzi. Gdy popatrzysz na kandydatury z ligi polskiej to od razu widać że opcji nie ma. Nie jestem może jakimś specjalnym znawcą ale parę drużyn z "krajów ościennych" widziałem i jedynym który by sie nadał jest moim zdaniem Cleo. Ale jego za 2M E nie ściągniemy. Oby Staszek miał jakieś inne opcje ale mam naprawdę duże wątliwości czy uda się znaleźć kogoś porównywalnego do Pawła.
Jeśli chodzi o motywację Pawła to pisałem już o tym w poście wcześniejszym (38703) i nie chce sie powtarzać.
A jeśli chodzi o konsekwencje braku znalezienia zmiennika dla Pawła: to już jest zupełnie inna dyskusja. Nie mieszajmy przyczyn ze skutkami.