dzollo napisał(a):

I tu bym się nie zgodził, ja myślę, że za 2 mln E można kupić spokojnie piłkarza klasy Pawła, przy dobrej penetracji rynku szczególnie wschodniego(za wyjątkiem Rosji).
Z tym tylko,że te 2 mln E nigdy nie wypłyną już z naszego konta klubowego, no chyba że na konto Telefoniki.
A już na pewno nie wydamy 2M E na jednego piłkarza, więc dla nas kibiców odejście Pawła jest oczywistym rozczarowaniem bo oznacza jeszcze słabszą Wisełkę niż mamy teraz. A teraz jak wiemy jesteśmy już 3 lata z tyłu za takimi potęgami jak np Gruzja.
|
Skoro myślisz że za 2M EUR można kupić napstnika klasy Brozia byłbym wdzięczny za jakiś typ. Mnie absolutnie nic nie przychodzi do głowy dlatego uważam że za tę kwotę tej klasy piłkarza kupić się nie da.
To czy klub przeznaczy te kasę na transfery to już zupełnie inna sprawa i pokaże czy jesteśmy faktycznie w fazie "zwijania" czy jeszcze będziemy próbować. Osobiście uważam że za tę kasę nie sprzedali by Pawła gdyby nie mieli czegoś na oku. Zresztą o tej opcji (sprzedaż Pawła kupno innego napastnika) mówił na spotkaniu z kibicami bodajże Basałaj (z czego wynika moim zdaniem że podobny wariant brali pod uwagę już wtedy).
Rozumując racjonalnie nie jesteś w stanie powiedzieć teraz co oznacza dla nas odejście Pawła. Z całą pewnością coś więcej można będzie powiedzieć po zamknięciu okienka, gdy bedzie wiadomo w jaki sposób uzupełniono skład. Dlatego proponuję aby wszelkie akty histerii wstrzymać przynajmniej do tego momentu.