Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.12.2010, 00:57
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
2mln za "Brożek brothers", lub po 750tys. za pojedynczego (wg info kibica z Turcji)? Jak dla mnie dobry deal.
Kolego,
Jeśli odnosisz się do piszącego na tym forum kolegi Colmana z TS to chyba źle zrozumiałeś to co on napisał. A napisał że wg ostatnich informacji TS płaci Wiśle 2M EUR za dwóch Brożków a każdy z nich ma dostać roczny kontrakt wysokości 750k EUR.

A teraz moje spekulacje w związku z tą informają:
1. Jeśli prawdą jest informacja podana przez Zbymaka o 2,5M EUR które Wisła ma dostać za Brożków to jeśli dodamy do tego roczne kontrakty obu braci (1,5M EUR) to dostaniemy mityczne 4M EUR. I być może gazety spekulowały o tej własnie kwocie (tzn: kontrakty obu zawodników plus kasa dla Wisły) a nie o samym ekwiwalencie dla Wisły. Podane kwoty wydają się być "racjonalane".
2. Jeśli prawdą są informacje podane powyżej to kwota kontraktu dla obu braci jest bardzo wysoka. Wydaje mi się że naprawdę bardzo ciężko było by im (a szczególnie Piotrkowi) dostać gdzieś indziej podobne pieniądze. Rozumiem że to może kusić.
3. Odnosze wrażenie że Paweł postanowił się "poświęcić" dla brata. Wątpie że Turasy dali by tak wysoki kontrakt samemu tylko Piotrkowi. Prawdopodobnie warunkiem kwoty kontraktowej dla Piotrka było to że przechodzi razem z bratem. W innym wypadku cześć pieśni. I Paweł miał naprawdę trudny wybór. Trzeba go zrozumieć.
4. Moim skromnym zdaniem jeśli kasa za bliźniaków wynosi faktycznie 2,5M EUR to jest to absolutne minimum przyzwoitości. I osobiście uważam że Wisła nie powinna tej oferty przyjąć. Jedynym wytłumaczeniem może być presja ze strony braci dla których 1,5M Euro rocznie przez nastepne 2,5 roku pozwoli ustawić się na całe życie.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 31.12.2010 o godz. 01:22.
Odpowiedz cytując