westersyl napisał(a):

Prawdą jest taka, że nawet takie piłkarskie zadupia jak Zilina klub finansowo słabszy od naszej zrobił awanas do LM.
Lech stuknął Man City i kopnął Juventus. Kto wie gdzie wylądowaliby gdyby nie sprzedali Lewndowskiego. Gdyby nie to że klubie sprzedają najlepszych zawodników pewnie byśmy i my ten awans też zrobili. Droga do LM dla nas jest żałośnie prosta.... w klubie jedną wolą jednak pewną kasę z transferów niż sukcesy sportowe.
Basałaj może się faktycznie poszczyć się transferami na LM. Głowacki, Brożkowie, Marcelo, być może Diaz, prawdopodobnie w niej zagrają.
|
Głowacki, Brożkowie i Diaz już mieli w pucharach swoje 5 minut i z nimi też Wisła nie zdziałała zbyt wielei. Skoro w Zlinie się udało to może i w małej wsi koło Nowej Huty zwanej Krakowem się uda!
AYALA napisał(a):

|
ale nie odpadaliśmy z pucharów na przełomie lipca-sierpnia jak teraz (Lewadia,Karabach) ale graliśmy w nich do późnej jesieni a raz sie nawet udało do nowego roku dojśc (Lazio).Problem w tym że teraz trzeba zainwestowac dużo większe pieniądze w klub niż kiedyś bo ceny poszły do góry a Boguś nie jest temu zbyt chętny to i potem przyjeżdza autokarem 1000 km Lewadia i nas ogrywa... 10 lat temu to by dostała 5-0 ( 3 gole Franka plus dwa Żurawia )w pierwszym mecze i byłoby po sprawie.
|
Możecie mi powiedzieć o przysłowiowy chooj Wam chodzi? Biadolicie że sprzedali Marcelo, Głowackiego, Diaza, Brożków...
Oto skład Wisły w meczu z Levadią:
Mariusz Pawełek, Wojciech Łobodzińki (46. Piotr Ćwielong), Mariusz Jop,
Marcelo, Piotr Brożek - Patryk Małecki, Radosław Sobolewski,
Diaz, Tomas Jirsak (73. Mauro Cantoro), Andras Kirm -
Paweł Brożek.
Dziękuję dobranoc!
Dla mnie większymi ikonami klubu był Kulawik i Pater, którzy braki wyszkolenia technicznego nadrabiali ambicją i wolą walki, których nigdy u Brożków nie widziałem. Nawet taki Węgrzyn lub Moskal którym chciało się zapierd... po boisku pomimo leciwego wieku, a w obronie prezentowali się pewniej niż Marcelo z Głowackim i Diazem razem wzięci!
ps. Tym którzy wielbią kult Brożka Pawła i zakładają nowy odłam wiaru na jego cześć proponuję jeszcze raz przejrzeć statystyki i zobaczyć, że był nadzieją Wisły przez ponad 5 lat strzelając regularnie 2-3 bramki w sezonie. Kolejny sezon 13 bramek, a w następnym już tylko 7. Potem dwa lata obfite i znów 1,5 roku kichy! Jestem pewien że zarówno Małecki, czy zdrowy Boguski są w stanie wyczyny Pawła skopiować! Patryk w wieku 22 lat, będąc już 2,5 roku w pierwszej kadrze ma na koncie 17 bramek... Brożek w tym czasie zdobył bramek 5. Błagam nie róbcie z niego ikony klubu i piłkarskiego wirtuoza!