RAF napisał(a):

|
Widzisz tu nie chodzi o dawanie swoich pieniedzy (swoich czy tez Tele-Foniki). Chodzi o to ze jezeli sprzedajesz pilkarza to zysk z jego sprzedazy powinien byc (przynajmniej w jakiejs czesci) przeznaczony na kupno nowych pilkarzy. Gdyby z 5-6 mln. jakie Wisla zarobila w lecie chodz 1/3 poszla na nowych pilkarzy to jestem w stanie to zrozumiec. Gdyby pieniadze z transferow Brozkow Valckx mogl wydac na nowych pilkarzy to ja jestem absolutnie za tymi transferami. Kwota nawet nie 4 a 3 mln. to kosmos za to co oni obecnie soba prezentowali (nie ma pewnosci ze Pawel wrocilby do starej formy, o Piotrku juz nie mowiac).
|
tylko jest jedno "ale"budżet klubu wynosi 45 mln pln wypłaty za transmisje i bilety,ze sprzedaży pamiatek i koszulek (ilu z kibicow kupuje orginaly a ile podróby)nie uzbieramy tyle.na dodatek czkawka odbija się nam granie w Sosnowcu i na Hutniku (któraś z gazet podała,że straty z tego tytulu wynosza 10 mln pln).dzięki nadgorliwości pana Tuska straciliśmy także sponsora (bet at home).musimy to jakos nadrobići dlatego trzeba sprzedawać zawodników.mozna powiedzieć niestety,ale to i tak nie zmienia faktu,że trzeba.można też oczywiście zmniejszyć budżet,ale skończy się kontraktowanie zawodnikow z zarobkami po 300 tyś€,czyli co za tym idzie nie będziemy atrakcyjni ani dla co lepszych zawodnikow z Polski,ani dla tych z zagranicy którzy w tej chwili są w naszym zasięgu.