Pyniu85 napisał(a):

wreszcie odnajduje jakieś głosy sprzeciwu... przeciwko naszemu pięknemu stadionowi. Cała ta sytuacja przypomina niejako serial rodzimy "Alternatywy 4" z tą ilością bubli i niedoróbek co przy budowie sobie zafundowano to z pewnością można by nakręcić remake tego serialu. Kolega z avatarem różowego króliczka chyba był jednym z projektantów tego "cuda" bo wychwala i w zadumie trwa nad dziełem swym...Wesołych świąt rożowy
|
Pozdrawiam również, wesołych świąt

Banika Ci zdjeli na święta?
Pamiętaj o życzeniach dla Nergala

Bo się obrazi.
PiotrG napisał(a):

Jakieś tam zyski można byłoby z tego ciągnąć, tylko pod warunkiem małego kosztu dzierżawy, a Majchorwski nie wiadomo ile za to chce (3% ale od czego? Od wartości stadionu? Chyba oszalał, to byłoby ponad 15mln PLN + 5mln za dzierżawę części sportowej).
Zresztą cieszyłbym się, gdyby ogłoszono PRZETARG na operatora obiektu na normalnych warunkach jak z Wrocławia, gdzie operator dostawać będzie 9mln PLN rocznie za swoją pracę czyli utrzymanie obiektu, a czyste zyski dzielił z właścicielem.
|
No to rozbicie finansowe to nie tak do końca Bo jak policzysz już 1% z jakiejś kwoty, to kwota ogólna będzie zmniejszona o tą część. Czyli np uznajmy że część sportowa to 400 mln zł i za to 4 mln, a część komercyjna kosztowała 100 mln i za to 3 mln...
Tylko wiesz to jest takie nasze pisanie, a spotkałem gdzieś, w którymś temacie czy forum propozycje żeby czynsz był liczony w związku z frekwencją... Trochę Sci-Fi dla mnie

Ale może.