Wyświetl pojedynczy post
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.12.2010, 22:54
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Nie powiemsz mi że stadion Legii ma więcej powierzchni użytkowej od stadionu Wisły?
Pewnie Wisła i ma więcej powierzchni użytkowej od Legii (ma lub będzie miała po oddaniu całego stadionu). Ale kiedyś czytałem, że nie sztuką jest zrobić dużo takiego miejsca, sztuką jest go zagospodarować i znaleźć na takie pomieszczenia chętnych. Bo co z tego, jak okaże się, że będą one puste i niewykorzystane? Gdyby to było takie łątwe z tym znajdywaniem chętnych, to w Warszawie nie budowano by wieżowców na biura które mają po 20-30 pięter, ale postawiliby od razu 50-70 kolosy. Bo im więcej powierzchni użytkowej, tym lepiej. Ale niestety tak nie jest. Nie wiem ile w tym prawdy (niech wypowiedzą się kibice z Poznania), ale w pewnym artykule było o ich stadionie- ponoć mają tam problemy z zagospodarowaniem wszystkich pomieszczeń, mają ich po prostu za dużo.

A co nam na stadionie Legii jeszcze takiego potrzeba? Sklep, bar, muzeum, klub fitness, kioski gastronomiczne, ośrodek rehabilitacyjny (są lub będą). Biura również są, do tego parking (niby tylko dla vipów, no ale jest na te 700 aut). Planetarium mieli nam zbudować?

Myślę, że jednak u nas w sumie pomyśleli i zrobili to, co planowali wcześniej. No może powinni zrobić trochę większy sklep, bo wydaje się w sumie nie aż tak duży.

edit: na początku myślałem, że to wątek o obiektach sportowych. Więc OT.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 24.12.2010 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując