Wyświetl pojedynczy post
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.12.2010, 21:19
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Wiesz Siwy... My operujemy na wartościach średnich a nie na medianie. Średnio to u mnie w firmie zarobki kształtują się na poziomie 2,5 tys zł netto natomiast mediana wynosi 1600 zł. Kumasz cha-che ? Przeciętnego Krakusa nie stać nawet na mieszkanie za 6 kPLN za m2 i to mnie boli bo nie rzadko ten
Wiadomo, że boli. Ale... Jeden z bardziej znanych deweloperów, Salwator, prowadzi obecnie 3 inwestycje mieszkaniowe. Ceny, zwłaszcza w pierwszych dwóch, są przystępne.

- Osiedle Rodzinne - 4 499 za m2
- Mój Dom - 4 999 m2
- Bociana Pielesze - 6000 m2

Ranking Homebrokera obliczono na podstawie średniej ceny za m2 w Krakowie - 8 tysięcy za metr. Przyzwoite mieszkanie można - jak się okazuje - dostać nawet 40% taniej. Dlatego nie ma się co podniecać, że piszą o 102% udziale raty kredytu w pensji, bo w rzeczywistości wygląda to trochę inaczej. Nikt o zarobkach 2 400 nie będzie kupować przecież mieszkania za 8 tysięcy za metr kwadratowy.

adam_09 napisał(a):Wyświetl post
To tak jak z tymi firmami co zapowiadają swoją ekspansję w mieście Krakowie, które przytoczyłeś powyżej. Chciałbym się mylić, że nie będą to usługi najniższego rzędu wykonywane przez dużą liczbę wykształconych ludzi.
Taki Ericpol, który "wybrał" Kraków ze względu na dobrą komunikację z lotniskiem, tworzy systemy informatyczne dla największych światowych marek. Nie sądzę, by programiści i informatycy mieli się tam marnować. A firma zatrudnia 600 osób. State Street Corporation, zatrudniająca przy Podgórskiej około tysiąca specjalistów z dziedziny ekonomii i finansów, zajmuje się usługami księgowymi na rzecz inwestorów instytucjonalnych z całej Europy. Marnują się tam ekonomiści, czy nie? Bo nie wiem, co dokładnie masz na myśli, pisząc "usługi najniższego rzędu". Podejrzewam, że chodzi o Call Center.

dostuffca napisał(a):Wyświetl post
Jakie doświadczenie KBF ma w zarządzaniu halą? Żadnego. Ale to i dobrze, bo przetarg napisano pod nich i nie muszą nią zarządzać - muszą zrobić tylko parę imprez. I parę nowych etatów. A operatora-zarządcy dalej nie ma..
Ale KBF ma doświadczenie w organizacji imprez kulturalnych, a tym się przecież mają zajmować. Na organizację imprez sportowych będzie osobny przetarg - może MPK wygra ;-)

pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 24.12.2010 o godz. 22:43.
Odpowiedz cytując