Wyświetl pojedynczy post
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2010, 09:45
fialo napisał(a):Wyświetl post

Jak możesz twierdzić, że po podpisaniu nowej umowy Pawełek będzie specjalnie puszczał babole "na skutek nonszalanckiego podejścia do obowiązków"? Serio uważasz, że Mario po podpisaniu kontraktu będzie działał na szkodę swojego klubu, swojego pracodawcy? Że będzie specjalnie puszczał szmaty bo ma długoterminową umowę? Nie potrafię zrozumieć takiego podejścia, artykułować je mogą tylko ludzie chorzy z nienawiści do Pawełka.
Wiadome jest, że jak zawodnikowi pali się grunt pod nogami, to potrafi się zmobilizować i grać czasem na 120%. Zastanów się podniecasz się jedną rundą, którą zagrał na niezłym poziomie, a pozostałe 3,5 roku puszczasz w niepamięć Daj mi gwarancje, że na wiosnę Pawełek będzie bronił tak jak teraz. Niestety ale gdyby bronił tak przez powiedzmy ostatni rok, pokazał, że jego forma jest stabilna, to już dawno miałby nowy kontrakt.

Zrozumcie Mario - facet ma 29 lat ma podpisać zapewne jeden z swoich ostatnich kontraktów w życiu. W dodatku ma rodzinę i musi ją jakoś utrzymać i przy okazji zgromadzić oszczędności na przyszłość, przecież do końca kariery sportowej ma już nie tak daleko. Po prostu walczy o swoją przyszłość i jego działanie jest jak najbardziej normalne. Na jego miejscu wszyscy robilibyście to samo, nie ma co się oszukiwać.
W Turcji zarobi 3 razy więcej niż w Wiśle, więc jeżeli tak bardzo chce zarobić to proszę bardzo.

Mario jest naprawdę dobrym bramkarzem i mówienie, że ta runda to przypadek, działanie celowe, wymuszające na władzach klubu podpisanie nowego kontraktu jest kpiną, stwierdzeniem skrajnie niepoważnym.
Jakoś tym zdaniem mnie nie przekonałeś.

Czy naprawdę chcecie kolejnej sagi ze sprowadzaniem bramkarza? Ja nie. Wolę Mario, który jest sprawdzony, sympatyczny i prezentuje odpowiedni poziom, predyspocujący go do gry w Wiśle.
Trochę się zmieniło od tamtego czasu. Teraz wydaje mi się, że wszystko jest bardziej poukładane. Nie wierzę, że klub wiedząc, że Pawełkowi kończy się umowa nie zajął się poszukiwanie ewentualnego następcy dla niego.

Ja w naszej bramce chętnie postawiłbym na Filipa Kurto. Chłopak gra w młodzieżówce i według wielu ma naprawdę ogromny talent. Dlaczego nie spróbować Taki Szczęsny ostatnio zabronił w Arsenalu a jest zaledwie o rok starszy. A jeżeli Filip dalej ma grzać ławę, to przynajmniej go gdzieś wypożyczmy.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 23.12.2010 o godz. 09:51.
Odpowiedz cytując