Cichy napisał(a):

"- Nie ukrywam, że o ile rozpoznałem ciało mojego śp. brata na lotnisku (w Smoleńsku), i tu nie miałem wątpliwości, podałem zresztą charakterystyczne cechy i one zostały potwierdzone - bliznę na ręce po ciężkim złamaniu - o tyle, kiedy już widziałem ciało przywiezione do Polski w trumnie, to go nie rozpoznałem. Tutaj to był człowiek, który w ogóle nie przypominał mojego brata. Mówiono mi, że to on."
Jeśli z tej wypowiedzi nie można wnioskować, że na Wawelu wg Kaczyńskiego pochowano kogos innego to nie mam więcj pytań. W dalszej cześci wspominał jeszcze o generalskim mundurze...
|
O generalskim mundurze wspominał w kontekście identyfikacji w smoleńsku. Czy ze stwierdzenia :
"kiedy już widziałem ciało przywiezione do Polski w trumnie, to go nie rozpoznałem. Tutaj to był człowiek, który w ogóle nie przypominał mojego brata. Mówiono mi, że to on."
Można wywnioskować że na Wawelu nie leży Lech? Pewnie ze można, zwłaszcza kiedy chce się robić medialną zadymę żeby utwierdzać ludzi w przekonaniu że Jarek to szaleniec. Jednak dla myślącego w tej wypowiedzi nie ma nic dziwnego i domyślanie sie co Kaczyński chciał powiedzieć jest debilizmem. A już ocenianie go na podstawie tych domysłów to propaganda. Rozumiesz różnicę miedzy " to nie był mój brat" a " nie przypominał mojego brata". Jeżeli tak to koniec dyskusji jeżeli nie to raczej też.
sambo napisał(a):

drozd - bardzo Cię proszę. Można tłumaczyć wiele paranoi ale tę ostatnio zaserwowaną przez Jarka wytłumaczyć sie już nie da....
Do qy nędzy powiedz chłopie, czy gdybyś Ty był na miejscu Jarka - to tak normalnie szedłbyś za trumną wiedząc, że w srodku jest jakaś ręka z wosjkowymi pagonami?
Powiedz, czy nie protestowałbyś od razu?
Powiedz, czy nie protestowałbyś w maju, czerwcu, lipcu, sierpniu ?
Jarek to jest niestety koleś nieodpowiedzialny i bezdennie beznadziejnyh.
...
|
A kto Ci powiedział ze w trumnie jest ręka z generalskimi pagonami? Palikot, Niesiołowski czy Miller? Gdybyś równie starannie jak wypowiedzi Komorowskiego analizował co powiedział Kaczyński nie pisałbyś bredni o paranoi. Część ciała w generalskim mundurze przyniesiono do identyfikacji w smoleńsku i było to powiedziane wyraźnie dla słuchającego. Niestety dziennikarze usłyszą coś i z podniecenia, że znów będzie można dowalić Jarkowi sikają po nogach. A Ty potem słuchasz relacji i dochodzisz do wniosków które przedstawiłeś. Co ja Ci na to poradzę?
Twoim zdaniem zadaniem opozycji jest tworzenie gabinetu cieni ?

)) Tusk miał gabinet cieni, szuflady pełne ustaw i co z tego? Opozycja powinna zwracać uwage mediów na idiotyczne działania rządzących tyle ze media bardziej są zainteresowane dowaleniem opozycji, tfu przepraszam nie opozycji tylko PiSowi, zamiast spełniać swoją KONSTYTUCYJNĄ funkcje KONTROLI RZĄDU.
To jest temat do politycznego ale gdzie były media skoro rozkłady jazdy miały być zgodnie z prawem uzgodnione do końca września, a nie było ich na początku grudnia? PiS we wrześniu o tym mówił, co więcej mógł zrobić? Wparować z megafonem jak Samoobrona? Dopiero byś płakał ze szaleńcy, paranoicy itd.itp.