Wyświetl pojedynczy post
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2010, 18:04
Markus napisał(a):Wyświetl post
Odpowiem spokojnie:

Po podpisaniu kontraktu jest prawdopodobne, że Pawełek zacznie zachowywać się tak jak przed obecnym sezonem, gdzie popełniał masę koszmarnych błędów. A nonszalanckie podejście do obowiązków nie polega na świadomym działaniu na szkodę klubu. Nikt nie oskarża Pawełka, że np: świadomie puścił pod nogą piłkę w pamiętnym meczu z Lechią w Gdańsku. Po prostu tak się wówczas zachowywał, taką miał koncentrację i sumienność w swoim fachu na przestrzeni lat. Dawniej nie dawał z siebie równie dużo jak ostatnio.

Dla mnie nie zasługuje za taką postawę na nowy kontrakt. Ty możesz mieć przeciwne zdanie.
Ja mam nieco odmienne zdanie od przedmówców. Tezę Markusa przyjmuję, bo widać gołym okiem, kiedy się zaczęła dobra gra Pawełka. Krytykę tej tezy również przyjmuję, gdyż trudno podejrzewać człowieka o coś takiego, ale fakt faktem - kończy mu się kontrakt, a gafy poważne strzelał nie teraz, ale niemal cały czas wcześniej.

Dla mnie najbardziej racjonalnym rozwiązaniem byłoby podpisanie rocznego, góra dwuletniego kontraktu z opcją przedłużenia na kolejne dwa lata. Wyeliminowałoby to problem, gdyby Pawełek rzeczywiście starał się tylko i wyłącznie z powodu umowy. Z drugiej strony, rozumiem, iż ma rodzinę na utrzymaniu, ale musi też oddać Wiśle to, co spartolił i moim zdaniem uczciwie byłoby z jego strony, gdyby taką propozycję przyjął.

Tyle, że to wszystko w teoriach spiskowych. Bo ja jeszcze widzę jedną ważną rzecz, w końcu nie ma w naszym klubie Kazimierskiego - i również to może wpływać na zaskakująco dobrą formę bramkarza.
Odpowiedz cytując