Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2010, 00:36
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Znam bo również niepasteryzowane preferuję i z chęcią Ci kilka polecę. Moim numer jeden wśród wszelakich piw jest Świeże browaru "Kormoran". Jeszcze nie znalazłem lepszego piwa od tego. Z tego samego browaru możesz spróbować Rześkie. Jest słaby i zarówno ma lżejszy smak, faktycznie można powiedzieć, takie rześkie piwo:] Inna bardzo dobra pozycja to Lwówek książęcy. Cenowo nie są tanie ( granice 3 zł) ale za jakość się niestety płaci
A jeśli już mowa o mocniejszych piwach mowa, to Krzepkie jest też nie najgorsze, choć jak w innych tego typu % trunkach wyczuć łatwo jest spirytus.
Jeszcze słowo o zagranicznych piwach - posmakował mi ostatnio czeski Zlatopramen, ma taki charakterystyczny fajny smak, jak na czeskie piwo przystało :].

Jeśli dobrze kojarzę, to Śląskie jest w takiej żółtej butelce, często widzę je w monopolach.
Piłem piwo które jak mi się wydawało nazywa się Kormoran ale w rzeczy samej mogłem się pomylić i Kormoran to nazwa browaru. Z tego co piszesz wynika że browar produkuje dwa rodzaje piwa niepasteryzowanego. Spróbowałem tylko jednego i w rzeczy samej jest ok aczkolwiek u mnie na liście jest dopiero czwarte (być może chodzi o Rześkie bo było lekkie, bodajże 5,5%).
O ile się nie mylę to Książęce jest produkowane przez tę samo firmę co Ciechan z tym że w browarze we Lwówku. Próbowałem obydwu i moim zdaniem wtórnik (Książęce) jednak znacznie odstaje od oryginału (Ciechan zielony).
Jeszcze nigdy nie widziałem piwa Śląskiego (niepasteryzowanego). Orientujesz się może kto jest producentem?
Jak rozumiem piwo Krzepkie jest pasteryzowane?
Odpowiedz cytując