ma7y napisał(a):

@ ToTylkoJa i 022
Studio2 ma trochę racji bo sam nie wiem gdzie dokładnie leży Braga(wiem tylko tyle że na płn Portugalii,ale jak tam dojechać ?). Gratuluję więc tak dobrej znajomości geografii. Swoją droga jakby pokazać mapę Polski i kazać szukać takich miast jak Olsztyn,Kielce,Bytom,Bielsko-Biała to pewnie znalazłyby się takie osoby,które nie potrafiłby wskazać w jakim regionie leżą powyższe miasta.(naście lat temu w szkole byłem świadkiem takich sytuacji),więc co wy tutaj wymagacie. ("Braga nie ma takiego miasta jak Braga,....,A czemu mi Pan nie mówi że to w Portugalii,no przecież ja muszę pójść i poszukać "-ot tak mi się skojarzyło).
|
1. Dzięki
2. Ale wiesz, że płn Portugalia, a nie Szkocja, Francja czy Chorwacja. Reszta to już net. Bez przesady żeby znać rozkład kluczowych autostrad.
3. Z tymi wymaganiami też bym nie przesadzał. Interesujesz się piłką? Tak. To nie ma opcji byś nie kojarzył od 10 lat Benifcy, Porto i Sportingu. No, dobra dorastasz i w sumie zaczynasz się zastanawiać - przecież liga liczy 16 drużyn, kim jest pozostale 13? Tak jak wiesz co to Le Havre, wiesz że dużo siarki jest w okolicy Tarnobrzega, miedzi w okolicy Legnicy, we Włoszech jest Bari, a w NIemczech Frankfurt tak wiesz, że w Portugalii jest Braga. No, bez jaj
DDP napisał(a):

|
PS2. @022 - Gratuluje wiedzy geograficznej dotyczącej miast w Europie do 200 tys mieszkańców.
|
No, spoko - skoro interesuje się piłką to mniej więcej ogarniam gdzie leży Glasgow, Saloniki, Braga czy Innsbruck zwłaszcza, że we wszystkich tych miastach grali Polacy... Wielkie rzeczy. Ale zapytaj mnie o jakieś miasto w Albanii o takiej ilości mieszkańców, a wiedzieć nie będę.