JrQ - jak dla mnie, sprawa z Glikiem jest brutalnie jasna, co pokazuje jego niezbyt ciekawa sytuacja we Włoszech. Wisła powinna poszukać lepszego obrońcy - może Cleber ma już kogoś na oku?
1) Na dzisiejszy (niedzielny) mecz Palermo- Bari trener ekipy z Sycylii powołał 20 zawodników, z czego na mecz z Bari zabrał 18. Dwóch "odstrzelił". Rezerwowego bramkarza (Brichetto) oraz jednego z 7 obrońców (Glik). Czyli - reprezentant Kamil nie łapie się do meczowej "18" na mecz 6. drużyny serie A z absolutnym outsiderem tabeli, mającym sporą stratę punktową do bezpiecznego miejsca.
2) Być może Glik przejdzie ostatecznie do tej ekipy z Bari. Ale, jeśli drużyna z południa Włoch chce się utrzymać w serie A, czy nie sięgnie po lepszego defensora? Wcale by mnie to nie zdziwiło.
3) Wpychanie Glika do Wisły przez Smudę jest po prostu nie w porządku. A co, jeśli Maaskant ma trochę inną wizję drużyny, w której nie ma miejsca dla zawodników takich jak Glik? Może Valckx ma już kogoś lepszego na celowniku? Zresztą, mieliśmy już zawodnika ze słabej drużyny z serie A (Alvarez z Regginy), który grał a nawet parę bramek we Włoszech strzelił. Wydaje mi się, że absolutna głupotą było(by) zamieniać zawodnika (nawet dość drogiego - Alvarez), który coś tam potrafił, na niemal zupełnego "trybunowicza" Glika. Cotygodniowych obserwatorów piłki nożnej Wisła ma co tydzień prawie pełen stadion