carpenter napisał(a):

Tyle dyskusji z matolstwem spod znaku PO. Wiedziałem, że nie przetłumaczysz. Ale co tam, przynajmniej śmiesznie jest
|
Nie rozumiem tych wycieczek politycznych. Temat nie jest o poglądach politycznych ( do tego służy inny temat) tylko o samej sytuacji która miała miejsce 10 kwietnia na lotnisku pod Smoleńskiem. Ja nie mam żadnych teorii na ten temat i czekam na to co przyniesie śledztwo ( rosyjskie i polskie). Natomiast jeśli miałbym się zdecydować na jedną ze stron (zamach/nie zamach) to po przeczytaniu całego teamtu bardziej przemawiają do mnie argumenty że to nie był zamach. Osobiście nie widzę powodów dla których ktoś miałby organizować atak na prezydenta który i tak kilka miesięcy później przestałby nim być. Nie mówie co prawda że nie mieli możliwości zorganizowania takiego zamachu, bo największe mocarstwa zawsze mają możliwości o jakich normalnemu człowiekowi się nie śniło. Ale nie widzę racjonalnego powodu, i wykluczam też że ktoś mógłby to zrobić dla własnego widzi-misię. Jak było na prawde może się dowiemy, może nie. Nie zmienia to faktu że stała się tragedia i nic życia tym osobom nie wróci.