zordon napisał(a):

chyba coś kręcisz, parę dni temu był jakiś artykuł(wywiad?), który przykuł moją uwagę, bo okazało się, że w klubie jako scout pracuje Kuźba (a ja o tym nie wiedziałem). W tym samym artykule było napisane, że mamy 6(8?) scoutów w niższych klasach rozgrywkowych. Ktoś tych chłopaków musiał przecież zobaczyć w akcji, żeby ich zaprosić na testy.
Oczywiście nie wiemy jak się takie sprawy w klubie załatwia, bo cała nasza wiedza opiera się na lakonicznym newsie sprzed kilkunastu dni.Mam nadzieję, że odbywa się to w sposób 100% profesjonalny 
Zaznaczam, przytoczone wartości z newsa są dość przybliżone więc jak ktoś kojarzy tekst o którym piszę niech rzuci linka
|
Gwoli ścisłości nie opieram swojej wiedzy newsie z gazety czy cos, ba nawet wiem kto polecał niektorych zawodników, i wiem jak te testy wyglądały.
Gdybym opierał sie na tym co wypisują niekorzy dziennikarze, to na ławce trenerskiej szukałbym conajmniej Manolo Jimeneza a skład Wisły diametralnie różniłby sie od tego jaki akutalnie jest.
Pokładam duza nadzieje w Holendrach, przekształcenie klubu w profesjonalny nie trwa tydzien, ale licze że dostaną odpowiedni kredyt zaufania i się im uda, a wtedy korzyść będą mieli i My i Oni