Wyświetl pojedynczy post
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2010, 11:12
Cytat:
E: A co do nietrafności zakupów polskich piłkarzy to jeszcze jedno : Kulawy scouting. Np. Lech ma w III lidze podkarpackiej scouta,którym jest trener jednej z drużyn w tej lidze grającej, gdy tylko sie ktoś tam pojawi na widoku on informuje ich i wysyłaja obserwatora. Na bank mają tak w każdej grupie, wiec zawodnicy im nie uciekają. A My? My ogranizujemy testy jak ktoś zadzwoni i poleci chłopakow, a jak nie, to nie.
Dobrze ze przyszedł Kuźbik, ma znajomości wiec moze sie przydac. Kwestia oceny potencjału piłkarza to inna sprawa, ale przynajmniej będą w temacie, a nie czerpać informacje z internetu czy gazet.
chyba coś kręcisz, parę dni temu był jakiś artykuł(wywiad?), który przykuł moją uwagę, bo okazało się, że w klubie jako scout pracuje Kuźba (a ja o tym nie wiedziałem). W tym samym artykule było napisane, że mamy 6(8?) scoutów w niższych klasach rozgrywkowych. Ktoś tych chłopaków musiał przecież zobaczyć w akcji, żeby ich zaprosić na testy.
Choć w jednym masz rację - klub powininien mieć "personalne" podejście do tych chłopaków na testach, żeby goście CHCIELI tu grać, jak nie teraz to za parę lat. Parę miłych słów czy pochwał może diametralnie zmienić odbiór klubu i jego otoczenia przez niejednokrotnie stremowanych i zestresowanych młodych chłopaków. Może przypomną sobie o tym za parę lat gdy zgłosi się po nich Wisła? Oczywiście nie wiemy jak się takie sprawy w klubie załatwia, bo cała nasza wiedza opiera się na lakonicznym newsie sprzed kilkunastu dni.Mam nadzieję, że odbywa się to w sposób 100% profesjonalny

Zaznaczam, przytoczone wartości z newsa są dość przybliżone więc jak ktoś kojarzy tekst o którym piszę niech rzuci linka
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując