Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2010, 21:46
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Nie o to mi chodziło.Wymienieni przeze mnie zawodnicy przychodzili własnie jako piłkarze mający wzmocnić drużynę i mieć pierwszy plac. A to jak sie stało to co innego. Jodłowiec w aktualnej formie poradziłby sobie bo mamy obronę, czyli rozumiem należało go kupić...tego lata? Nie sadze by był do wyciągnięcia za małe pieniadze jak sugerujesz tutaj :
No chyba że wiedziales o tym w 2006 roku jak przechodził do Groclinu. U Nas wtedy mógłby grać conajwyżej w rezerwach.
Przypomne że kilka lat wstecz, czyli w momencie w ktorym powinniśmy/mogliśmy pozyskac wymeinionych przez Ciebie piłkarzy przezywalismy tzw. kryzys po kominach płacowych.
Streszczę moją długaśną rozmowę z Pablo.
Uważam, że dziś, gdzieś na boiskach ME, niższych lig lub za granicą grają ukształtowani, ale perspektywiczni polscy piłkarze, którzy nie dość, że byliby tani, to jeszcze w krótkim czasie potrafiliby wskoczyć na wysoki ligowy poziom, zwiększyć swoją wartość i albo stanowić o sile Wisły na lata, albo nadawać się do wytransferowania za granicę za kilka milionów. Nie zgadzam się z ogólnym stwierdzeniem, że Polacy są słabi i zbyt drodzy. Podałem przykłady polskich piłkarzy, którzy zostali sprowadzeni do mocnych klubów za niewielkie kwoty i w krótkim czasie stali się ich podstawowymi zawodnikami, a później czołowymi piłkarzami ligi. Uważam, że takie kariery zdarzają się regularnie. Moim zdaniem poza inwestowaniem pieniędzy w zagranicznych graczy i renomowanych ligowców powinniśmy szukać talentów wśród aktualnych 18 - 23latków, bo wśród nich można znaleźć nowego Lewandowskiego, nowego Sobiecha, Peszkę, Mierzejewskiego, Murawskiego, Grosickiego, Bandrowskiego i Jodłowca. Nieznani polscy piłkarze nie muszą być automatycznie zbyt słabi na Wisłę.
Nie wiem czy zgodzisz się z moimi poglądami, ale mam nadzieję, że teraz się rozumiemy.
Ostatnio edytowane przez jova : 15.12.2010 o godz. 21:51.
Odpowiedz cytując