szprotson napisał(a):

Przedstaw te fakty panie kolego..
Ja bardzo bym chciał by w Wiśle grali sami Polacy, ale przytoczę wypowiedz pewnej osoby, dla Was pewno to będzie niezrozumiałe i głupie
|
Fakty - jak w logice modalnej - to co jest - jest możliwe. Ale to co możliwe nie znaczy że jest
Skoro Lech pozyskując różnych piłkarzy pozyskał również Polaków (Lewandowski czy Peszko) a następnie między innymi ich świetnej grze w poprzednich sezonach czy też tym, awansował do LE i 2 razy wyszedł z grupy znaczy to że gdybyśmy My poszli tą drogą (pozyskiwali nie tylko stranierich ale również Polaków) mielibyśmy szansę mieć podobne sukcesy w Europie co Lech. Jak na razie Lech odnosi sukces bo ma piłkarzy zagranicznych i z Polski. Na samych stranierich albo Polakach sukcesu nie zrobił.
Podsumowując - Lech zrobił sukces w pucharach na mieszance Polaków i cudzoziemców (nie odpuszczał naszych lokalnych "gwiazdek") to jest fakt!
My ładujemy kasę od kilu lat właściwie tylko w obcokrajowców (wyjątek Wilk) - i sukcesów w pucharach w ostatnich latach nie mamy. Niby mamy tylko nadzieje że na Riosach coś ugramy w pucharach. Mamy ze tak powiem samą możliwość i nic więcej.... a nie fakty jak Lech.
No ale My trzymamy się swojej linii - lepszy przepłacony słabiutki Jovanic niż Sandomierski. Lepsza armia przeciętnych stranierich, Polaków odpuśćmy! A nasi stranieri w większości nie są lepsi od Polaków.
Ja nie chciałbym żeby w Wiśle grali sami Polacy. Nie podobają mi się 2 wzorce (pisałem o tym już kiedyś)
1. Athletic Bilbao - sami Baskowie grają i w zasadzie mają szansę tylko na środek ligi Hiszpańskiej
2 . Arsenal - żal patrzeć na 5 francuzów w 11 Arsenalu bez Anglików... (chociaż i tak sie poprawiło - jest w kadrze aż dwóch! Wilshere i Walcott)
(Arsenal w ostatnich 5 sezonach nie zdobył NIC. Jak na taki klub to żenada i wstyd. Wiecznie, drudzy, trzeci ale ani mistrzostwa, ani pucharu Anglii ani też LM.... jak na taki klub i na te pieniądze co mają to żenada! MU bije ich na głowę... no ale tak jednak gra kilku Anglików)
Oba te wzorce mi się nie podobają