Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2010, 20:08
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Przedstaw te fakty panie kolego..

Ja bardzo bym chciał by w Wiśle grali sami Polacy, ale przytoczę wypowiedz pewnej osoby, dla Was pewno to będzie niezrozumiałe i głupie
Fakty - jak w logice modalnej - to co jest - jest możliwe. Ale to co możliwe nie znaczy że jest

Skoro Lech pozyskując różnych piłkarzy pozyskał również Polaków (Lewandowski czy Peszko) a następnie między innymi ich świetnej grze w poprzednich sezonach czy też tym, awansował do LE i 2 razy wyszedł z grupy znaczy to że gdybyśmy My poszli tą drogą (pozyskiwali nie tylko stranierich ale również Polaków) mielibyśmy szansę mieć podobne sukcesy w Europie co Lech. Jak na razie Lech odnosi sukces bo ma piłkarzy zagranicznych i z Polski. Na samych stranierich albo Polakach sukcesu nie zrobił.

Podsumowując - Lech zrobił sukces w pucharach na mieszance Polaków i cudzoziemców (nie odpuszczał naszych lokalnych "gwiazdek") to jest fakt!

My ładujemy kasę od kilu lat właściwie tylko w obcokrajowców (wyjątek Wilk) - i sukcesów w pucharach w ostatnich latach nie mamy. Niby mamy tylko nadzieje że na Riosach coś ugramy w pucharach. Mamy ze tak powiem samą możliwość i nic więcej.... a nie fakty jak Lech.

No ale My trzymamy się swojej linii - lepszy przepłacony słabiutki Jovanic niż Sandomierski. Lepsza armia przeciętnych stranierich, Polaków odpuśćmy! A nasi stranieri w większości nie są lepsi od Polaków.

Ja nie chciałbym żeby w Wiśle grali sami Polacy. Nie podobają mi się 2 wzorce (pisałem o tym już kiedyś)
1. Athletic Bilbao - sami Baskowie grają i w zasadzie mają szansę tylko na środek ligi Hiszpańskiej
2 . Arsenal - żal patrzeć na 5 francuzów w 11 Arsenalu bez Anglików... (chociaż i tak sie poprawiło - jest w kadrze aż dwóch! Wilshere i Walcott)
(Arsenal w ostatnich 5 sezonach nie zdobył NIC. Jak na taki klub to żenada i wstyd. Wiecznie, drudzy, trzeci ale ani mistrzostwa, ani pucharu Anglii ani też LM.... jak na taki klub i na te pieniądze co mają to żenada! MU bije ich na głowę... no ale tak jednak gra kilku Anglików)

Oba te wzorce mi się nie podobają
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując