|
"Na jakie pozycje wzmocnień do Wisły szuka ten zespół? “Myślę, że powinniśmy być bardzo ostrożni z podawaniem do mediów informacji, na jakie pozycje potrzebujemy zawodników. Przecież jeśli mówimy, że potrzebujemy piłkarza na daną pozycję, to zawodnicy, których już mamy w klubie, a którzy tam właśnie grają, zaczynają się zastanawiać, czy jesteśmy zadowoleni z ich postawy” - twierdzi Valckx. Dyrektor sportowy Białej Gwiazdy dodaje jednak, że potrzeba wzmocnienia zespołu na niektórzy pozycjach jest oczywistością. “Oczywiście, nie możemy ukrywać wszystkiego, a pewne rzeczy są oczywiste. Jeśli Cleber kończy karierę, to wiadomo, że potrzebujemy czwartego stopera, bo w kadrze teraz mamy trzech” - zauważa Stan Valckx."
Jak wspomniałem- czytajcie tylko oficjalną stronę. Już tu wszyscy pisali, że fatalnie, że nie szukamy zawodnika na bok obrony, że nie szukamy napastnika itd. Stan Valckx szuka zapewne zawodników wręcz na wszystkie pozycje a szczególnie na bok i środek obrony, skrzydła i napastnika. Ale wcale nie jest powiedziane, że jak znajdziemy fajnego środkowego pomocnika, z wysokimi umiejętnościami i fajną ceną to go nie kupimy. Priorytetami są wymienione przeze mnie pozycje, ale nie znaczy to, że jak wypatrzymy niesamowitego bramkarza za niską cenę albo świetnego lewego obrońcę, to go nie kupimy.
|