Tak się składa że miałem okazję przeglądnąć dzisiejszy PS w którym całkiem sporo pisano o transferach. I parę ciekawostek w kontekście Wisły:
- Podobno Glik wcale nie jest dogadany na 100% z Bari. Twierdzi że cały czas jest jeszcze opcja Wisły. Jego kontrakt to podobno 300k EUR rocznie a Palermo jest skłonne wypożyczyć go do 30 czerwca za darmo (oczywiście kontrakt płaci wypożyczający).
- Podobno skauci Lecha mieli sie spotkać ze Zdzichem na meczu Partizana. Obydwoje oglądali ... Cleo.
- Hernani dostaje obecnie 180k Euro kontraktu a życzy sobie podobno 240k.
- Nowak ma 210k Euro a chce dostawać 300k.
- Bonin ma 105k Euro a chce 120k.
- Podobnież budżet Wisły na obecne okienko transferowe to 6 mln PLN (najwięcej w polskiej lidze)
- Podobno nasi Bługarzy kosztują odpowiednio: Genkow 400k EUR i Delew 600k EUR
- Za samo podpisanie kontraktu piłkarz z kartą na ręku krzyczy sobie koło 500k PLN. Dodatkowo trzeba zapłacić menadżerowi 10% wartości kontraktu zawodnika.
- Wbrew temu co podała wcześniej interia Wisła chce w tym okienku ściągnąć napastnika.
- Co ciekawe podobno nie jest poszukiwany LO bo Paljić ma mieć dobrego zmiennika w osobie ... Branco

- Naszym skautem został podobno Marcin Kuźba nic sie natomiast nie wspomina o Józku Csaplarze.
I mój krótki komentarz do powyższych informacji:
- Z kontraktem 300k EUR Glik może sobie wskoczyć na drzewo. Maksimum 200k w systemie motywacyjnym bez żadnej płatności za wypożyczenie i z opcją odkupu za maksimum 350k EUR.
- Cleo to my sobie możemy ogladać. Do woli. I tyle.
- Hernani nie jest wart 240k kontraktu tak samo jak Nowak 300k. 120k dla Bonina to cos z czymś można by chyba żyć.
- Nie wiem skąd wzieli te 6 mln ale gdyby to była prawda to 2-3 fajnych pilkarzy można by za te pieniądze pozyskać.
- Wydaje mi się że 400k Eur za takiego Genkowa to nie jest jakimś kosmosem.
- Piłkarze i menadżerowie moga sobie krzyczeć ile chcą byle by tylko ta kasa była odejmowana z kontraktu.
- Wysoki napastnik jest potrzebny. Jeśli chodzi o zmiennika na LO to mam nadzieję że RM wie co mówi bo dla mnie brzmi to egzotycznie. Ciekaw jestem co sie stanie gdy nie bedą mogli zagrać Paljić i Cikosz? Czy wtedy Branco zagra na jako PO i LO?