DevilMayCry napisał(a):

TeeS- też mam już swoje lata (za 10h 32). Też pamiętam czasy żetonów, kaset, dyskietek czy kartridżów. Owszem zgadzam się, że dawniej było inaczej- magicznie. Parę gierek na krzyż, które przechodziło się na "maksa"- masterowało się. Co do tego nie ma wątpliwości. Ale ja odnoszę też wrażenie, że to narzekanie bierze się głównie z sentymentu (każdy najmilej wspomina czasy dzieciństwa ).
|
No to wszystkiego najlepszego (ja na swoje 35 jeszcze muszę poczekać do stycznia
A co do tego co pisałeś - pełna zgoda. O to właśnie chodziło - kiedyś komputery i gry miały klimat i grało się w nie całkiem inaczej - bo ten klimat tworzyli właśnie zajawieni ludzie. Czy młodzi będą mieli podobne wspomnienia za 20 lat? Imho nie sądzę, bo czy my np. wspominamy jakie fajne były stare lodówki albo telewizory czarno-białe? A komputer to teraz takie same urządzenie jak dla nas lodówka dawniej
Podsumowując - ja tam dziękuję Bozi, że było mi dane żyć akurat w takich czasach, gdzie cała ta rewolucja informatyczna się działa - wspaniałych wspomnień mi nikt nie odbierze. A młodzi o czym będą wspominać? Że kupili nowego Ge-Force, który renderuje jakąś scenę 2x szybciej niż poprzedni model?
Co do produkcji gier, nakręcania się na zyski itp. - to oczywista oczywistość i z tym nie dyskutuję.
Ale trochę się oddaliliśmy od tematu konsol, więc ja kończę wspominki z dawnych dziejów
pozdrawiam