Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2010, 22:04
raindog napisał(a):Wyświetl post
Na razie pojawia się więcej informacji, są jakieś filmiki reklamujące itp. Nie wygląda to jeszcze dobrze, ale coś się zaczęło dziać.
Jestem pod wrażeniem budowania struktury marketingowych przez nasz klubu, mianowicie polega to na podbijaniu do agencji w kwestii filmików. Zresztą widzę że jesteś niewtajemniczony dlatego dyskusja z tobą przebiega ciężko. Przesiedziałem kilka ładnych godzin obserwując, to jak wygląda to w innych klubach. Jesteśmy na poziomie berka kucanego. Nasz nowy stary szef marketingu zrobił bardzo nie wiele aby się to zmieniło. Już nawet sportowo jesteśmy bliżsi zachodu niż marketingowo.
Tutaj nie trzeba jakiś kosmicznych nakładów pieniędzy, przede wszystkim należy włożyć w trochę serca.

W tym klubie mam po prostu odczynienia z lenistwem mentalnym.
Działania marketingów, które zaobserwowałem na przestrzeni lat są według mnie dramatem.

Na przykład trzeba być naprawdę geniuszem aby wpaść na pomysł "Radio Biała Gwiazda" już kiedyś komentowałem to żałosne przedsięwzięcie. Rozwalało mie to że Radio działało w trakcie meczów co było dużym paradoksem bo : Jedna część kibiców jest na stadionie, kolejna częśc oglądało mecz w telewizji, z kolej ta cześć, która nie ma canalu + w domu, z dużym prawdopodobieństwem oglądało mecz w internecie bo teraz dostęp do tego jest bardzo prosty. Kto o zdrowych zmysłach wybierze słuchania radia jak może obejrzeć mecz na żywo ?
Rodzi się pytanie kto został rozliczony za ten projekt ? ile pieniędzy przez czyjąś głupotę poszło w błoto.
Można było poszperać czy kluby bardziej rozwinięta marketingu robiły podobne rzeczy, osobiście nie spotkałem się z radiem Barcelona, radiem Arsenal .

Coś mi się zdaję że dzięki działaniom naszego marketingu sprzedaliśmy więcej telewizorów niż biletów. Tak jak pisałem nigdzie nie spotkałem się z tym aby któraś z oficjalnych stron zachodnich klubów zamieszczała prywatne reklamy. Oni promują samych siebie, swój stadion, bilety pamiątki. Zresztą ile można o tym pisać...
dzisiaj mój kolega powiedział mi oficjalne strona jest fajna, po tym jak pokazałem mu jak pracują/wyglądają inne strony zmienił zdanie, i zgodził się ze mną że jest po prostu do dupy.

PS. Dodam jeszcze, że sugestie użytkowników są ignorowane, chociażby na facebooku ktoś apelował pierwszy od menie, że logo FB powinno być w bardziej widoczny miejscu. Dla przykładu Lech ma 70 000 użytkownik którzy dołączyli do grupy, natomiast Wisla Kraków ma 20 000. Nie przez to że mamy mniej kibiców, przez to że komuś nie chciało się pomyśleć, zajrzeć na zagraniczne strony jak to jest robione.........!!!!
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.12.2010 o godz. 23:10.
Odpowiedz cytując