Uran235 napisał(a):

Bardzo podobnie jak RAF to widzę. Jedynie wymianiem pozycjami Uche i Błaszczykowskiego, bo to ten drugi bardziej angażuje się w defensywę. No i u mnie na środku napadu Żuraw, chociaż drugim wyborem byłby właśnie Kuźba.
Dolha - Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Mijailović - Błaszczykowski, Sobolewski, Szymkowiak - Uche, Żurawski, Kosowski
Do tego trzech fantastycznych napastników, których niestety nie sposób było upchnąć w jedenastce: Paweł Brożek, Tomasz Frankowski i Marcin Kuźba. Ponadto Mauro Cantoro i Cleber, który minimalnie przegrał z klubowym stażem Głowackiego i talentem Marcelo.
|
W mojej ocenie jedynym napastnikiem jaki gral w Wisle i pasowalby do systemy 4-3-3 jest wlasnie Kuzba. Myslalem o Zurawskim ale on nie jest typem egzekutora, wolal atakowac z drugiej linii i bazowac na swojej szybkosci i przebojowosci (podobnie jak Brozek), Frankowski z racji postury rowniez nie nadaje sie do roli egzekutora w tymze systemie. Jedynie - w mojej ocenie - zostaje Kuzba. Ale miales racje w Blaszczem i Uche; Nigeryjczyk do ataku, a Kuba do pomocy.
Z Wislackim Pozdrowieniem