Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2010, 19:44
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
IT realizuje się na końcu, bo to bardzo delikatne i wymagające dużego spokoju przy montażu rzeczy.

Co do zachodniej - tempo prac wewnątrz niej to kpiny, nie ma co tego ukrywać. Budowa wnętrz trybuny zachodniej stadionu Legii już dawno zostawiła naszą w tyle.
Dodatkowo zima "zaskoczyła" budowniczych, którzy tak się spieszyli, że nie zdążyli oszklić elewacji przed zimą. Pracuje kilkanaście osób na jednej zmianie i są takie "efekty" tej pracy.
Przydałaby się duża galeria zdjęć z wnętrz trybuny zachodniej, od kondygnacji -1 po +4, a pewnie przekonalibyśmy się w jakim lesie jest wykończeniówka.
Tu nie do końca się zgodzę. Kable można układać spokojnie w trakcie budowy .Nawet trzeba to robić- żeby tynkarze,posadzkarze,suficiarze etc. nie pozamykali instalatorów IT na niektórych etapach robót.Mimo przeznaczenia dla nich specjalnych szachtów i koryt jest to na budowach nagminne .Co innego końcowe podłączenia, uruchomienia,kalibracje itd. To faktycznie trochę trwa i wymaga wiedzy i umiejętności. Na budowach na których byłem a było ich kilka okablowanie było robione równolegle z instalacjami sanitarnymi, ewentualnie tuż po nich. W tym wypadku dopiero czyli w grudniu wybrano wykonawcę tych prac- a trybuna miała być gotowa na połowę listopada- przy nie podaniu żadnego nowego terminu oddania budowy ! Już nie chcę używac ostrych słów- bo nic to nie zmieni ale skandal to mało powiedziane. Ciekawe kiedy to malowanie farbami hydrofobowymi będzie realizowane? JAk dla mnie dla oszczędności powinno być robione póki są rusztowania na zachodniej ale ....tu widac tak nie będzie
Odpowiedz cytując