polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):

Panie, my nie mamy na prostą trawę dla juniorów, a wiesz ile kosztuje specjalista od marketingu na portalach społecznościowych? Od 2 tysięcy za dyżurowanie na facebooku do 10-12 za zabawę w całym internecie. To już są blogowo-forowe i portalowe kampanie reklamowe, a nie zwykłe propagowanie marki
|
Ok, a ile zarabiają niektórzy piłkarze, niekoniecznie łapiący się do pierwszego składu? W Polskim sporcie (od poziomu związków po kluby) nadal funkcjonuje podejście żywcem wyjęte z SKSów - nie liczy się wizerunek, bo wynikiem się obronimy. Śmiem twierdzić, że jeden zdolny człowiek od marketingu i wizerunku byłby w stanie bardziej przysłużyć się wizerunkowi klubu niż kilku piłkarzy.
Cytat:
|
Co do posiadania przez klub kamery, to wcale nie trzeba w nią inwestować - wystarczy, że jakieś godne, małe studio producenckie do tego zatrudnią.
|
Tak było kiedyś, kiedy materiały video raczkowały, a internet nie był głównym kanałem komunikacji. Teraz nie ma sensu podnajmować kogoś, bo wydajesz pieniądze i nic z tego nie masz na dłuższą metę. Uwierz mi - żeby zrobić sensowne materiały video dla klubu sportowego nie potrzebujesz wielkich inwestycji w sprzęt. Dwie kamery, mocny laptop, oprogramowanie, mikrofony i łeb na karku. Przyglądałem się z bliska jak to robi BarcaTV - kilka dni i każdy klub jest w stanie uruchomić bardzo dobrą klubową telewizję internetową, której nikt już mu nie odbierze.
Wszystko kosztuje, ale to mocno nadużywany argument. Żeby nadążać za aktualnymi standardami nie potrzeba wielkich wydatków.
Siara - piwo Ci się należy