Wizard napisał(a):

Nie rozumiesz co napisałem. Nie twierdzę, że polscy piłkarze są ambitni (bo nie są). Po prostu wcześniej napisałeś, że naturalizacja piłkarzy jest ok, bo nie mamy własnych dobrych. Uważasz to za ambitne podejście? 
Potępiam patologie, które sprawiają, że kadra narodowa jest coraz mniej narodowa. Nie potępiam całej kadry, choć ostatnio mam mieszane uczucia co do sensu takiego stanu rzeczy, w jakim obecnie się ona znajduje.
Od Lechii delikatnie mówiąc - odczep się. A sformułowanie "że na Lechię też chodzisz" - czyli jestem ten gorszy, ten zły, ten kibol? Nie wiem czy to miało zabrzmieć jako wytykanie palcami, ale jeśli tak to człowieku...
Czy na Lechii jest problem rasizmu? Odpowiem ci - nie ma. Ulubieńcem trybun jest Traore, Deleu w debiucie dostał gromkie brawa, Buval został również ciepło przyjęty. Czy grupka kilkunastu-kilkudziesięciu osób, która kiedyś zrobiła ogromną siarę z rasistowskimi okrzykami jest dla ciebie reprezentatywna dla całej Lechii? Opanuj się, bo piszesz bzdury na gdańszczan. (nie wiem czy czytałeś artykuł z Faktu o jakimś limicie ustanowionym przez kibiców Lechii dla obcokrajowców w klubie, ale jak tak - to nie czytaj Faktu bo daleko na nim nie zajedziesz. Chyba, że lubisz żyć w fikcji.) Inną sprawą jest, że nie chciałbym, aby w moim klubie pojawił się syndrom Arsenalu. Co za dużo, to niezdrowo.
Odnośnie Marszu 11 listopada w Wawie to ci odpowiem - niestety, nie byłem obecny ani ja, ani moi koledzy (wybrałem się na gdańską paradę). Mam nadzieję, że pojedziemy tam za rok. Widzę, że uczestnictwo w Marszu Niepodległości stało się czymś siarowatym, wręcz faszystowskim. Faszystą ani nie jestem, ani nie zamierzam być. Może mi wytłumaczysz co było złego w organizacji Marszu w Warszawie?
|
Widze że sie nei rozumiemy.
Nie utożsamiasz sie z reprezentacja, bo graja w niej naturalizowani piłkarze, wiec bylem ciekaw czy utozsamiasz sie z klubem w ktorym gra murzyn, ot tak po prostu pytam, pamietam ("Jebac murzyna,Lechia biała druzyna, flagi z motywem KKK) Oczywiscie to bylo przed przyjsciem Traore, Buvala ktorzy zmienili jakosc w grze. Jestem ciekaw co by bylo gdyby Oni grali padakę, bo ulubieńcem kibiców staje sie tylko w określonych przypadkach.
"na Lechię też chodzisz" to nie bylo żadne niemiłe, raczej to jest powod do dumy, sam bylem wiele razy na T29, ba nawet mam rodzine z tego regionu, wiec po prostu pytam. Co do "faktu" to nie czytam.
Odnośnie marszu równiez tylko zapytalem, piszesz jak nacjonalista wiec pytam
Cytat:
|
Nie potępiam całej kadry, choć ostatnio mam mieszane uczucia co do sensu takiego stanu rzeczy, w jakim obecnie się ona znajduje.
|
A dlaczego nie potepiasz całej kadry tylko część?
W czasach gdy polakowano Olisadebe, czy ktorykolwiek z piłkarzy powiedział że to jest "be" ?