Wyświetl pojedynczy post
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2010, 14:00
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Dzięki s1mone za tego posta. Nosiłem się z zamiarem napisania czegoś podobnego, bo mnie już szlag trafiał jak czytałem te nadęte wypowiedzi domorosłych ekspertów.

Obawiam się jednak, że Twój głos szybko przepadnie w burzy pseudo analiz, którymi nas raczą użytkownicy tego forum. Niestety część z tutaj wypowiadających się uważa, że są lepszymi fachowcami od osób, które w tym zawodzie siedzą 20 lat. Zabawny też jest sposób w jaki dokonują oni swoich analiz, otóż okazuje się, że podstawowym i jedynym narzędziem pracy skauta jest google. Wystarczy wklepać nazwisko zawodnika i już wszystko o nim wiemy a już w szczególności wiemy to czy podniesie on mityczny już "poziom sportowy", cokolwiek miałoby to znaczyć.
Mnie zaś, cytując, "szlag trafia", gdy widzę takie wypowiedzi, sprowadzające słuszne "analizy sytuacji" do "nadętych wypowiedzi domorosłych ekspertów" , jak np: latem po szkodliwym rozwaleniu całej obrony. Kto miał wówczas rację, Wy, czy oni? Niektórzy dyżurni klakierzy zarządu klubu jak widzę nawet wstydu nie mają.

A "poziom sportowy"? Tym zwrotem operują wszyscy w futbolu, od trenerów, po prezesów. I nie tylko w wywiadach prasowych. Zawodników sprowadza się zwykle po to, aby go podnieść, a nie obniżyć. Jeśli jak sam przyznajesz, dla Ciebie to sprawa "mityczna" o niezrozumiałym znaczeniu, sam sobie wystawiasz piękne świadectwo.

Życżę nam wszystkim, aby takie osoby trzymały się jak najdalej od futbolu.

A co się tyczy Holendrów - naszego dyrektora sportowego będzie można rozliczać po zakończeniu okna, nie teraz. Nie zmienia to faktu, że trudno liczyć, iż piłkarz na którego nie zdecydował się nawet Ruch Chorzów, okaże się naprawdę wartościowym zawodnikiem.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując