murray napisał(a):

|
Ja bym się nim zainteresował raczej w kontekście wzmocnienia sztabu szkoleniowego. Nie chodzi tu o zluzowanie Kurdziela, tylko o pracę nad całym zespołem. Trenował przy Benitezie, Mourinho, Capello, więc doświadczenie w pracy z największymi trenerami ma.
|
Ja widziałbym go jeszcze w roli bramkarza. Wiek mu w niczym nie będzie przeszkadzał a z pewnością chciałby zagrać na Euro i ma na to szanse tylko musi grać a w Wiśle miałby to zapewnione. Sam kiedyś podkreślał że chciałby zamieszkać w Krakowie. Kurto mógłby od niego się dużo nauczyć . Dudek nr 1 a Kurto nr 2 - tak bym to widział . Pawełek i Jovanić out. Dudek mógłby pograć jeszcze z dwa lata a wtedy zastąpiłby go Filip. Co do Pawełka - można z nim przedłużyć kontrakt ale pod warunkiem że nie będzie to jakiś wysoki kontrakt który będzie znacznie obciążał budżet , jeśli "podobno" stawia takie wygórowane warunki po zaledwie jednej udanej rundzie to nie lepiej idzie zagranicę . Na jego miejsce najlepszy byłby Dudek no bo po co płacić mln euro za takiego Sandomierskiego który nie wiadomo jakby się spisywał w klubie takim jak Wisła gdzie presja jest bardzo duża a przecież może w niedalekiej przyszłości Kurto będzie równie dobry więc po co przepłacać . Wynalazki typu Pilarz, Małkowski , Kowalewski czy Załuska mnie nie przekonują . Tylko Dudek najwcześniej jest do wyciągnięcia po sezonie bo przecież nie zrezygnuje z kontraktu w Realu więc do tej pory może bronić Jovanić .