snyrting napisał(a):

Dzięki s1mone za tego posta. Nosiłem się z zamiarem napisania czegoś podobnego, bo mnie już szlag trafiał jak czytałem te nadęte wypowiedzi domorosłych ekspertów.
Obawiam się jednak, że Twój głos szybko przepadnie w burzy pseudo analiz, którymi nas raczą użytkownicy tego forum. Niestety część z tutaj wypowiadających się uważa, że są lepszymi fachowcami od osób, które w tym zawodzie siedzą 20 lat. Zabawny też jest sposób w jaki dokonują oni swoich analiz, otóż okazuje się, że podstawowym i jedynym narzędziem pracy skauta jest google. Wystarczy wklepać nazwisko zawodnika i już wszystko o nim wiemy a już w szczególności wiemy to czy podniesie on mityczny już "poziom sportowy", cokolwiek miałoby to znaczyć.
|
Zapomniales jeszcze drogio kolego poza google wspomniec o Football Managerze

A tak na serio to faktycznie tu na Naszym forum mamy to samo co w calym kraju. Jesli kadrze nie idzie to nagle mamy trzydziesi pare milionow selekjonerow, ktorzy twierdza ze wiedza lepiej co i jak nalezy robic. Tak samo u Nas mamy samych scoutow klasy elite ktorych z niewiadomych przyczyn nikt w zadnym klubie nie zatrudnil a wszak maja wiedze i sa w stanie okreslic przydatnosc lub nie kazdego grajka po filmikach lub suchych statystykach. Fakt Nasz klub zle robi nie czerpiac wiedzy od takich fachowcow. Ja rozumiem ze kazdy z Nas chce jak najlepiej dla Wiselki ale nie krytykujmy i nie oceniajmy suchuch faktow prasowych ktore poki co nie maja zadnego potwierdzenia w postaci zapietej transakcji lub potwierdzenia z klubu ze taki czy inny temat jest prawdziwy.
Ja osobiscie wierze ze duet Holendrow przy pomocy innych pracownikow Naszego klubu odpowiednio bedzie pracowac w tym okienku i ze kazdy ruch bedzie przemyslany. To czy te ruchy okaza sie strzalem w dyche czy spala na panewce to juz pokaze runda rewanzowa i wyniki Wiselki.