szprotson napisał(a):

zaczne od końca Konrad.
Ja nie pisalem ze chce zmian w Fifa etc, tylko za i przeciw wg. Mnie gry Arboledy w kadrze.
Nie widzisz roznicy pomiedzy Arboleda ktory nie gral w rodzimej reprezentacji, przebywa u Nas w kraju 5 lat i stara się o nasze obywatelstwo a w/w Puyolem? Nie widzisz...
|
Jeden i drugi nie jest Polakiem i nie powinien grać w naszej
narodowej reprezentacji.
Cytat:
|
Dalej, piszesz że Francuzom odpowiedziałeś srogo, ale powiedz mi, czy w zwiazku z tym Fifa cofnęła im tytuły? Zachowujesz sie jak kibic Legii ktory po zeszłorocznym sezonie mowi : Dobrze ze nie gramy w pucharach, przynajmniej sie nie osmieszamy.
|
Porównania Legii do Francji nie ogarniam...
Natomiast na miejscu Francuzów, miałbym w dupie te wszystkie tytuły... Zresztą koloniści pokazali klasę na ostanim mundialu, gdzie niektórzy nie znali nawet Marsylianki...
Cytat:
|
Dlaczego nei mozemy isc drogą Czechów..(to jeszcze zrozumiem) ale Hiszpanow i Włochow? Hiszpanów i Włochów? Jak to ku**a dlaczego? Spojrz i policz liczbe naszych pilkarzy w mocniejszych ligach, hmm...np. Primera Division czy Premier League? Jesteśmy słabym piłkarsko mało ambitnym narodem.tyle.
|
A myślisz, że Włosi czy Hiszpanie znajdują te talenty na drzewach?
Przecież o tym pisałem, trzeba szkolić polską młodzież. Idź zobacz sobie jakie treningi mają juniorzy Wisły (i tak polska czołówka), to umrzesz ze śmiechu...
Cytat:
Jakie sa w Obraniaku i Boenischu polskei korzenie, jakie? Podolski ma większe.
Obraniak zrozumial ze we Francji sie nie złapie to sie do nas dostał, kto wie jakie sa naprawde powody? Ktos wiec cos wiecej niz przeczyta?
|
Ale ja o tym wiem. Wiem, że sobie wybrał i też mi się to nie do końca nie podoba... Nie zmienia to faktu, że mógł sobie kadrę wybierać bo korzenie miał zarówno polskie jak i francuskie...
Cytat:
|
Sciagac trenerow z zachodu? Skoro Arboleda NIE NAUCZY to skad pewnosc ze Ci trenerzy naucza?
|
Najgłupsze zdanie jakie tutaj padło.
Czego 32 letni murzyn grając w kadrze ma nauczyć i kogo? Kolegów ze środka pola również 30 letnich?
Pisząc o trenerach z zachodu miałem na myśli stworzenie w końcu jakiś szkółek uczących grać 8 latków, które zdają egzamin na całym świecie...
Cytat:
|
post mial byc o przydatnosci A. do kadry no ale troche Konrad poszerzył.
|
Nie chodzi o przydatność, bo może by się i przydał, tylko o fakt że nie jest polakiem.
Cytat:
|
pojawia sie nurtujace mnie pytanie : Jak np. w czasie bitew wojen etc, wraz z Polskimi wojskami ramię w ramię walczyły inne, to to bylo dobre czy zle?
|
Co ty porównujesz? Jakiś śmieszny sport, do walki o wolność i ojczyznę?
Równie dobrze, mogę napisać czy byłbyś gotów chwycić kałacha i iść mordować niemców, żebyśmy zdobyli medal na euro... No, ja bym jednak nie dał rady...
Cytat:
|
No i najwazniejsze: Ja pisze o Arboledzie jak Reprezentancie Polski a nie o Polaku, bo dla mnie tutaj jest różnica.
|
Ale o to chodzi, że w reprezentacji, powinni grać Polacy!