Wyświetl pojedynczy post
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2010, 02:02
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jakie masz priorytety, że wolisz Kolumbijczyka niż Polaka w kadrze narodowej - ale odpowiem, że wolę przegrać z Sadlokiem (i innymi podobnymi), niż wygrać z Arboledą (i innymi podobnymi). Jak ja mam się utożsamiać z taką drużyną narodową, gdy nie grają w niej moi rodacy?
To że napisałem że go "wolę" nie znaczy że jestem za tym pomysłem. O co mi chodzi.

Wg. Mnie Arboleda podnosi poziom na pozycji śr. obrońcy, i na ten moment żadnej Polak go nie bije. Chłop gra już w u Nas 5 lat, to więcej niż grał Roger, Boenisch, Obraniak czy Olisadebe, więc jeśli Oni dostali szansę to czemu nie on?
Oczywiście to jeśli chce np.dobrego występu na Euro.
Mam w dupie to że chłopa nei lubie, że jest jaki jest ale jesli ma dawac z siebie 100% w reprezentacji, to coz, zgodze sie, i tak pewnie potrwa to kilka lat, ale...dzieki temu moze ktoś sie od niego czegos nauczy i za jakis czas zagraja na tej pozycji polacy na ktorych bedziemy mogli z czystym sumieniem powiedziec ze sa srodkowymi obroncami.

Taka jest teraz piłka, takie jest zycie, moze Arboleda zostanie w kraju, urodzi Syna tutaj i on juz bedzie pełnoprawnym Polakiem?
Wizard, rozumiem ze nie utozsamiasz sie z kadra od kiedy Olisadebe zadebiutował?

flamengista napisał(a):Wyświetl post

Co ma piernik do wiatraka?

Jak Arboleda dobry, to czemu nie Marcelo? Lepszy i do tego bardziej rozwojowy? A na grę w reprezentacji Brazylii i tak raczej nie ma szans.

Przecież nie o to chodzi, że Arboleda jest z Amiki. Chodzi o to, że nie jest Polakiem, z Polską nie ma nic wspólnego. Dokładnie tak samo jak Olisadebe i Roger.

Obraniak ma polskie pochodzenie, więc sprawa jest nieco inna. Boenisch też, tylko że jego trzeba było o polskość na klęczkach błagać - z patriotyzmem nie ma to nic wspólnego.

Temat Arboledy chyba przeniosę do reprezentacji.
Ile tej polskości jest w Obraniaku, Boenischu, Rogerze? Ile wiecej niz w mieszkającym tutaj murzynie z Kolumbii ?

Jeśli mam wybierac najlepiej pilkarsko dla kadry, biore go na obrone.
Jeśli wybieram opcje, Polska dla Polakow, to po prostu nie jestem wkuriony po prazkach, gdyz jesteśmy srednia druzyna.

Oceniam Arbolede jako piłkarza. Zapominam o klubie, kolorze skóry, pochodzeniu i innych, biore pod uwage tylko przydatność dla kadry ..narodowcy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując