Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.12.2010, 23:52
nbp napisał(a):Wyświetl post
tak bez czepialstwa, ale co, Marcelo ma wspólnego z Polską ? Nie jest Polakiem i nie będzie. Też tak mam pisać ? Ciebie chyba (?) boli to, że jest po prostu czarny. Łatwo tłumaczyć Obraniaka który słowa po Polsku nie powie, ale ma jakieś korzenia polskie. Boenischa też tłumaczycie bo jest biały tak ?

A Roger, Olisadebe i inni czarnoskórzy to nie mają prawa gry w naszej reprezentacji ?

Ja wiem, że nie chcecie takiej patologii jak we Francji, czy w Holandii, no ale bez przesady..
gościu zamilcz bo ośmieszasz się. Nawet nie rozumiesz co ma inna osoba do przekazania (czepianie się Marcelo przez co potwierdzasz słowa flamegnisty mimo że miałes inne intencje).

Fragment z tym że go boli fakt że jest czarny to już w ogóle żenada

To że ty nie rozumiesz problemu i nie widzisz nic złego w tym że kupujemy sobie zawodników do reprezentacji to nie znaczy że inni którzy go dostrzegają są rasistami.

A co do patologi to chyba ty jesteś rasistą bo nie wiem czy zauważyłeś ale w reprezentacji Francji mimo że są czarni (skoro tak lubisz ich segregować) to oni w większości od dziecka mieszkają we Francji, chodzili do francuskiej szkoły, całowali francuskie dziewczyny, pili francuskie wino we francuskich mieszkaniach, uczyli się piłki we francuskich klubach nie to co Arboleda który przed 2005 rokiem nie wiedział że istnieje takie państwo jak Polska.
Ogólnie wniosek jest taki że mimo że we Francji grają czarni (używam twojego nazewnictwa) to jednak grają Francuzi a nie przyjezdni przefarbowani.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 09.12.2010 o godz. 23:55.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując