Wyświetl pojedynczy post
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.12.2010, 23:09
nbp napisał(a):Wyświetl post
tak bez czepialstwa, ale co, Marcelo ma wspólnego z Polską ? Nie jest Polakiem i nie będzie. Też tak mam pisać ? Ciebie chyba (?) boli to, że jest po prostu czarny. Łatwo tłumaczyć Obraniaka który słowa po Polsku nie powie, ale ma jakieś korzenia polskie. Boenischa też tłumaczycie bo jest biały tak ?

A Roger, Olisadebe i inni czarnoskórzy to nie mają prawa gry w naszej reprezentacji ?

Ja wiem, że nie chcecie takiej patologii jak we Francji, czy w Holandii, no ale bez przesady..
Oczywiście, że zawodnicy nie mający żadnego związku z naszą Ojczyzną nie mają prawa gry w naszej reprezentacji. Tyczy się do Rogera, Olisadebe, Arboledy, Marcelo, Hernaniego i innych obcych.
Poza tym nie dzieliłbym patologii na mniejsze czy większe - dla mnie patologią jest sama naturalizacja piłkarza, który nie ma z Polską nic wspólnego. Także twój przykład o Francji czy Holandii jest dla mnie chory - może ustalmy jeszcze odgórny limit. Jesteś zdania, że 3 Brazylijczyków w kadrze jest ok, ale dajmy na to 6 już nie? Bez sens totalny.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując