Wyświetl pojedynczy post
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.12.2010, 21:44
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Znacząco poprawili rolę skrzydeł w grze. I cieszy mnie to, ponieważ uwielbiam ataki oskrzydlające.

Do tego dołóż 4-2-3-1 i sukces gwarantowany

nie do końca tak to wygląda

we wcześniejszych fmach fm09 i wstecz najlepszą bronią była gra skrzydłami, jednak opierająca się na dojściu do końca boiska i dosrodkowaniu. Tam gracze wysocy i/lub dobrze grający głową strzelali tak najwiecej bramek. Przykładów nie trzeba wiele, podam tylko jeden. Raz przekwalifikowałem OŚ na NŚ, bo miał... 19 z gry głową. Efekt 59 bramek w sezonie [grałem Parmą, bodajże 8 sezon, grałem w Serie A, Pucharze Włoch(tu grał tylko w finale), LM oraz KMŚ, czyli jakieś 56 meczy]. Skuteczność jak widać obłędna, a trzeba przypomnieć, że nie tylko on strzelał.

Teraz poprawiono ataki oskrzydlające, jednak nie polegające na samych dośrodkowaniach. Poprawili to na zasadzie takiej, że zawodnicy schodzą do środka ze skrzydel lub wlaczaja sie do akcji w taki sposob, ze dochodza do strzlaow po podaniach napastnikow.
Jest jednak pewne "ale". Twórcy gry zaznaczali, że obniżą znaczenie dośrodkowań, teraz już tak duż bramek nie pada po akacjach "Przód do samej linii , piła w pole karne i gol". Co widać. Przynajmniej u mnie ilość bramek ze środka pola jest większa niż tych z po akcjach w których było dośrodkowanie. (w mojej taktyce DUŻE znaczenie mają OPL i OPP)
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując