Wyświetl pojedynczy post
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.12.2010, 08:29
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
Masz jakiś cytat, gdzie Majchrowski "broni" fontanny? Ja czytałem, że ma raczej neutralne zdanie na jej temat. W ogóle co on i cała polityka ma tu do rzeczy? Napisałem gdzieś, że nam super fontannę Jacek zrobił?
To była taka figura retoryczna
I przytyk - gdyż, patrząc na Twoje wypowiedzi w tym temacie zazwyczaj bronisz każdej inwestycji i nowopowstałego obiektu.
Zresztą teraz też - ocena 4/6 jest dość wysoka.

Cytat:
"Inwestycja była robiona w oparciu o konkurs, który rozstrzyga nie urzędnik miejski, lecz przedstawiciele stowarzyszeń twórczych. I oni to zaakceptowali, wybrali i ja się z takim wynikiem konkursu muszę zgodzić. Bo gdybym ja powiedział, żeby realizować ten, którego nie wskazała komisja konkursowa, to byłaby od razu afera, że ja arbitralnie do swojego gustu coś dostosowuję."

Trudno się nie zgodzić.
To prawda.
Jest jednak ale.
Po pierwsze dlaczego ten konkurs nie był międzynarodowy i odpowiednio rozreklamowany ?
I dlaczego przeznaczono na nagrody i zapewne wykonanie też tak mały budżet.
Skoro mamy do czynienia z obiektem, który powinien być ozdobą " jednego z najpiękniejszych placów na świecie " ?
Tymczasem konkurs wygrywa niejaki pan Wiesław Michałek.
Dotychczas nieznany z żadnej realizacji.
Że zacytują klasyka " a kto to k***a jest ? "
Dlaczego do konkursu nie stanęli projektanci światowej klasy ?
Kraków na to nie zasługuje ?

Cytat:
Podświetlona jest cały czas na biało. Gdzie tu dyskoteka?

Hmm...
To na zasadzie że światło we wszystkich kolorach tęczy daje biały ?

Czy coś się zmieniło ?

Cytat:
Fontanna budzi kontrowersje...
Ja spotkałam się tylko z negatywnymi opiniami.
Cytat:
a ty minusów.... pewnie masz coś wspólnego z Kracikiem
Tak - na zasadzie, że wolę cholerę od dżumy

Cytat:
Już nawet fontanny na zwykłą czwórkę nie można ocenić, bo wszyscy z Majchrowskim wyjeżdzają...
Narzekajcie dalej na wszystkie inwestycje... zero plusów w nich...

najlepiej zmieńmy temat na "Ponarzekajmy na krakowskie inwestycje"
Przecież napisałam już jakie inwestycje mi się podobają.
Jakbyś sledził ten temat kilka lat temu, to przeczytałbyś też, że bardzo podobał i podoba mi się Pawilon Wyspiańskiego, projekt Cricoteki i właśnie Małopolskiego Ogrodu Sztuki, który ostatnio przypomniałes.
Jednakże jak widzę jakieś niedoróbki,kicz i tandetę to trudno abym o tym nie wspomniała, jeślijuż wypowiadam się w temacie.

p.s.
Pablo - można się spierać czy projekt jest ok - moim zdaniem nieco przypomina inspekt cieplarniany.
Zamysł nowoczesnej bryły przypominającej piramidę jest już nieco oklepany...
Odpowiedz cytując