wislak68 napisał(a):

Gdzie jest napisane że za darmo? To że chcą się go pozbyć to po mojemu wcale nie znaczy że chcą go oddać za darmo. Szczerze mówiąc myślę że oddanie za darmo jest raczej nieprawdopodobne. Raczej wypożyczą go do jakiegoś klubu (Wisła?). Z naszego punktu widznia istotne będzie: cena odstepnęgo po wygasnięciu wypożyczenia, koszt samego wypożyczenia oraz to kto ponosić będzie w czasie wypożyczenia koszty kontraktu (albo w jakich proporcjach).
A swoją drogą to bardzo jestem ciekaw czy Franiu nie kręci przypadkiem swoich lodów (i nie chodzi mi tu bynajmniej o jego troskę o reprezentację) w tym całym zamieszaniu pod tytułem Glik w Wiśle.
|
Wiesz - sama sprzedaż Glika może odbywać się tak, że Wisła po prostu przejmie jego zarobki plus dopłaci jakąś niewielką sumę - może 200 tysięcy euro - to by wystarczyło. Tylko pytanie, na ile Glik mógłby nas wzmocnić i czy to nie zasłona dymna np. Pana Maaskanta - przecież nie od dziś wiadomo, że działania Wisły też mogą mieć na celu skupienie ogniskowej dziennikarzy na innych zawodnikach niż Wisła będzie chciała. To może być celowe działanie, by negocjacje przebiegały sprawniej.