westersyl napisał(a):

Według Ciebie jest przeciętny według mnie jest ponad przeciętny.
Odbiera, włącza się do akcji, dobrze dośrodkowuje, potrafi zagrać klępę, dużo biega, w słabym Górnik jest najlepszym piłkarzem w większości meczów. Pamiętam mecze Górnika z nami, zawsze na tej naszej lewej stronie obrony były problemy bo Bonin robił zamieszanie, potrafił z zaskoczenia włączyć się do akcji ofensywnej.
|
ok 2-3 mecze zagrał na przyzwoitym poziomie w tej rundzie, ale tak poza tym co sobą reprezentował przez ostatnie 3 lata? wiem, że statystyki nie grają, ale w footballu odgrywają jednak piorunującą rolę, zwłaszcza, że chłop gra najczęściej na pozycji skrzydłowego. Ile asyst goli zaliczył przez ten czas? Odp prosta: jak na lekarstwo. Łobo też jakiś czas temu robił mnóstwo zamieszania wokół siebie (głównie zarzuty korupcyjne) ale "dobre" (a były kiedyś takie, poza paroma epizodami w Zagłębiu i Reprze?) czasy minęły i Łoba chyba już nikt nie chce widzieć na Reymonta... Bonin jest podobnym typem zawodnika i do tego ma już 28 lat...
na prawdę Wisła zasługuje na zawodników lepszych i zawsze będę się tego trzymał, nie potrzebujemy przeciętniaków, tylko rządnych sukcesów, kreatywnych o nieprzeciętnych umiejętnościach chłopaków, świeżej krwi, zwłaszcza na lewej pomocy, choć prawa od biedy też potrzebuje wzmocnienia... Ktoś taki w stylu Kuby Błaszczykowskiego, czy na prawdę nie stać nas na kogoś lepszego niż tylko uzupełnienie ławki rezerwowych (taką w przypadku transferu Bonina, rolę dla niego przewiduję) ?
ale znając realia panujące przy Reymonta to nawet jak do nas trafi ten cały Bonin i spełni pokładane w nim nadzieję, to odszczekam wszystko co na jego temat napisałem negatywnego, tu na forum, ale na dzień dzisiejszy uważam i będę uważał go za piłkarza przeciętnego.