Wyświetl pojedynczy post
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2010, 19:43
Te wszystkie grube rozkminy biorą się z tego, że jest presja na sprowadzanie piłkarzy polskich/z polskiej ligii. Problem jest jeden. Dobrych piłkarzy o takiej specyfice nie ma. Trzeba mieć coś poważnie z głową, żeby rozpatrywać w kontekście Wisły graczy pokroju Sotirovicia, Hernaniego, Soboty, Robaka itd. Mnie nie interesuję, że oni są Polakami, albo grają w polskiej lidze. Mnie interesuje fakt, że oni są słabi, a na pewno za słabi na Wisłę. Jedynie nad Boninem ewentualnie można się zastanowić.

Bierze się to wg mnie z jednego - z oceny minionego okienka. Większość je uznała za negatywne (ja wręcz przeciwnie) i teraz każdy woła - sprowadzajy Polaków. Tylko, że pomimo popytu, tych Polaków nie ma. Z czystym sercem z polskiej ligii z Polaków widziałbym w Wiśle TYLKO Mierzejewskiego i Grosickiego. Tylko tych dwóch. A że oni są nie do wyciągnięcia, pismaki szukają, niuchają i płodzą te swoje teksty o zainteresowaniu Wisły podrzędnymi grajkami. Mam nadzieję, że większość z tych tekstów pozostanie w sferze spekulacji prasowych.

Warto się zastanowić, czy ceną za grę Polaka ma być osłabianie drużyny? Ja też bym wolał mieć 11 Polaków w składzie, tylko że tych piłkarzy chronicznie wręcz brakuje. W kraju gdzie odkryciem roku zostaje no-name Jankowski musimy się ratować posiłkami z zagranicy. Innego wyjścia nie widzę.

Także drodzy działacze - kierujcie się umiejętnościami zawodnika, nie narodowością! Nie sprowadzajcie kolejnych Łobów, tylko dlatego, że mają Orzełka w dowodzie. Dość. Lepiej wydać pożądną kasę na lepszego napastnika z zza granicy, niż ratować się Sotiroviciem.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując