Blacha92 napisał(a):

Cześć
postanowiłem przeznaczyć troszkę więcej kasy na laptopa, gdzies tak koło 3300 -3400 zł, polecicie coś najlepszego w tym przedziale cenowym? może jest coś w promocjach świetecznych teraz?
Podobają mi się Sony Vaio
|
Jak najbardziej polecam Ci Sony Vaio model VPCEB2Z1E. Od sierpnia tego roku posiadam ten model i bardzo sobie chwalę. W Vobisie jego cena w tym momencie jest bodajże 3300-3400 zł.
Posiada bardzo dobry procesor Core i5 z taktowaniem bodaj 2,52. Karta Radeon 5650 HD. [można oglądać filmy w HD] no i nagrywarka blu-ray. Ogólnie laptop niesamowicie wydajny.
Jeśli chodzi o walory estetyczne bije wszystkie inne marki na głowe. Zapominałbym o świetnej klawiaturze. Pisanie na niej to czysta przyjemność
Posiada jedyny minus jaki zaobserwowałem - bateria trzyma dosyć krótko. W moim przypadku niecałe 1,5 h
Co do wpisów użytkowników o dużą głośność i grzanie sie laptopa. Kompletne bzdury, maszyna cicha jak noc. Natomiast co do 'grzania'. Jeżeli odpalasz najnowsze tytuły gier na najwyższych detalach to trudno, żeby temp. nie podskoczyła ; )
Ogólnie w skali 1/10 daje mu 9

( odejmuję 1 pkt za baterię

)