Wyświetl pojedynczy post
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2010, 10:59
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Mi się z tego całego Lecha w LE podoba jeden fakt dający nadzieję, że (tak jak to bardzo słusznie zauważył Boniek) wielka piłka wcale nie jest lata kosmiczne przed nami. Dokładniej mówiąc, wcale nie trzeba cudów i wielkich milionów do tego, aby móc się delektować równymi bojami z tuzami europejskimi jakimi są niewątpliwie Juventus, Manchester City, czy wcześniej CSKA Moskwa. Wystarczy do tego jakakolwiek sensowna wizja klubu (lepsza czy gorsza) - co najważniejsze - realizowana bez zmian w dłuższym okresie czasu. Nikt mi nie wmówi, że ten lechicki PR w mediach o ich ogromnym profesjonalizmie jest faktem, bo tak nie jest, np. syn właściciela jako szef scoutingu to tego żywy przykład. Ale trzymają się pewnych zasad i jak widać to w naszych warunkach działa. Jakie to zasady?
Jestem zdania, że jednak trzeba trochę grosza... tyle, żeby mieć kadrę 18-20 równorzędnych grajków, którymi można spokojnie rotować. W innym przypadku dłuższa przygoda z pucharami = pewny regres w lidze - co widzimy choćbyna przykładzie Amiki..
Poza tym ich niewątpliwy sukces z Juve i MC ma wiele szczegółow - m.in. i taki, że dla obu w/w priorytet na ten sezon to sukces w lidze = wejście przez ligę do LM = oszczędzanie najlepszych graczy na ligę.
Generalnie jednak jak zauważyłeś - warto podpatrywać i wprowadzać to co przynosi dobre skutki na własne podwórko.
Odpowiedz cytując