Wyświetl pojedynczy post
adamd303
Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2010, 09:14
Witam. Jakby ktoś wybierał sie do Tropical Island k. Berlina to odstąpię za symboliczną złotówkę voucher upoważniający do zniżki 5 euro przy wstępie.
Dla zainteresowanych kilka uwag i spostrzeżeń.
1. Ja wykupiłem pakiet weekendowy w Zamku w Kliczkowie w Borach Dolnośląskich i stamtąd dojechaliśmy do Tropical Island autostradą. Koszt takiego pakietu to 490 zł dla czteroosobowej rodziny z dwójką dzieci (noclegi i śniadania). Mogę pomóc w rezerwacji.
2. Koszt pojedynczego biletu do TI to wydatek 23 - 32 euro, warto zauważyć dwie możliwości zminimalizowania ceny:
- solenizant tzn osoba mająca w danym dniu urodziny wchodzi gratis (oczywiści musi okazać dowód tożsamości)
- przy zakupie biletu dla 2 dorosłych i jednego dziecka do 14 lat trójka dzieci do 14 lat wchodzi gratis
3. Ja byłem w pierwszą sobote grudnia przyjechaliśmy ok godz 12 i były ogromne kolejki do wejścia zabrakło nawet kluczyków do szafek (mimo 10000 szafek na ubrania). Podobne kolejki były zresztą do wyjścia w godzinach wieczornych. Nie ma sie co dziwić skoro ogromne tłumy były kierowane do zaledwie 4 wyjść, gdzie dodatkowo przy wychodzeniu uiszcza sie opłate za pobyt.
W swoim życiu byłem kilkadziesiąt razy w Niemczech ale takiego bałaganu organizacyjnego nie widziałem dawno.
Odpowiedz cytując