Wyświetl pojedynczy post
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2010, 16:47
No tak, wynik po rundzie jesiennej lepszy od gry. Wisła nie ma stylu, kopanina jak na innych stadionach, choć czasem są przebłyski. Jakimś cudem ostatnie mecze skończyliśmy na zero z tyłu, co nie znaczy, że choćby jeden naprawdę silny, porządny środkowy obrońca no wręcz musi być sprowadzony (taki Głowacki). Miałam nadzieję, że taką rolę będzie pełni Chavez, ale się sporo przeliczyłam.
Tak, ten brak stylu. Cóż, jeśli będą wyniki to niewiele mnie obchodzi to jak gramy. Wszyscy dookoła narzekają na Białą Gwiazdę, ale spójrzmy- czy Legia ma styl? Tak, gorszy od nas. A ten wspaniały Lech? Nie dość, że gdzie w dole to gra na równi z Arką. Jeśli mam być szczera, to ta chwalona niebywale Jagiellonia też nie wybiega specjalnie poza margines. Także temu stylowi dajmy spokój.

Na plus po jesieni IMHO:
1. Mariusz Pawełek. Jak gdzieś przeczytałam komentarz- przybył mu jakiś lepszy konkurent zza granicy, Kurto też się wydaje naciskać, w końcu nie ma Kazimierskiego ani Łaciaka jako trenera bramkarzy, tylko Kurdziela. Ja do tego ostatniego nie jestem przekonana, ale ja nie musze być. Ważne by Mario "rósł w siłę" Mam nadzieję, że nie spinał pośladków tak tylko dlatego, że mu się kontrakt kończył.
2. Co prawda dość powolna, ale jednak odbudowa Pawła Brożka. Teraz chuchać, dmuchać żeby kontuzji nie było w przerwie i może się rozpędzi.
3. Drugie miejsce na półmetku. Nie wyglądało to ciekawie, ale jednak jest. I ja to doceniam.
4. Wygrane derby.
5. Pokazanie Legii miejsca w szeregu: za nami!
6. Przebłyski sporego talentu Patryka Małeckiego oraz odbudowa Kirma (choć jak dla mnie to co dziennie musi poprawiać te swoje głównie anemiczne strzały i dośrodkowania). No i Cezary Wilk.
7. Jakby więcej walki i ambicji o.O
8. Powrót do domu: R22!!

Na minus:
1. Rozczarowanie transferami: Riosa, Milana, Gordana, Chaveza. Po Branco, Żurawskim czy Boukharim się wiele nie spodziewałam, dlatego nie są dla mnie jakimś wielkim rozczarowaniem. Pan Maciej tylko mnie wyjątkowo denerwuje
2. Klęska w pucharach europejskich. Estończycy, Azerowie... Kto następny?!
3. Mecz z Lechem w Poznaniu.
4. Brak stylu. Ale nie przywiązuję do tego zbyt wielkiej wagi, jak już mówiłam. Choć mam nadzieję, że zimą trener Maaskant poprawi co nieco.
5. Wahania formy Małego. Dziś dobrze- za tydzień źle, potem znów dobrze i za kolejny tydzień źle. No i oby się bardziej ze swoimi kolegami z klubu dogadywał. Wszystkimi.

To chyba tyle. Fajnie by było pozbyć się np. Łobo- nam już wydaje się być zbędny więc w rozliczeniu za kogoś można by go opchnąć (np. za Sobotę). Pewne nadzieje wiążę oczywiście z zimowym okienkiem transferowym. Mam nadzieję na jakichś Polaków, ale grunt to jakość graczy.

Zimę w miarę spokojnie, jako kibice, możemy przebyć. Do zobaczenia w lutym na R22, jeśli chodzi o piłkę nożną!
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując