Jak to zwykle bywa na tym forum kilka zdań poszczególnych osób udzielających się przed moją skromną osobą zamieściło sformułowania z kosmosu
Generalnie tą rundę pozwolę sobie ocenić od momentu zatrudnienia naszego aktualnego trenera - Roberta Maskaanta. Cały poprzedni okres z pseudo zawodowcem Henrykiem Kasperczakiem był stracony i mimo wszystko za jego powrotu cofneliśmy się jako drużyna do tyłu.
Dobra ale miało być o sytuacji za Roberta .. więc , na moje oko , dużo się poprawiło =)
Podstawowa zmiana to walka piłkarzy w każdym meczu , to dzięki Niej możemy się cieszyć z 4 wygranych meczów pod rząd. Oczywiście nie mam na myśli samego faktu biegania za piłką bez głowy, nasz treneiro nauczył piłkarzy jak zrobić dobry pressing i go w odpowiednich dla meczu momentach zwiększać. Poza walką powstała prawdziwa rywalizacja , jak ktoś na treningach zapieprza to rzeczywiście dostaje szansę. No i fakt że mamy w klubie profesjonalne podejscie - wreszcie . Piłkarze siedzą w klubie kilka godzin , a nie tak jak za Henia , nie dość że wpadali do klubu tylko na trening to jeszcze się niektórzy spaźniali .
Profesjonalizm , prawdziwe relacje w drużynie oraz ambicja.
Teraz przez okres przygotowawczy trzeba nauczyć się grać w piłkę i będzie ok.